Artscattleimprovement
Business / Food and Related Products

Gezonde BBQ; hoe doe je dat?

Gezond en caloriearm eten wordt steeds meer een trend in Nederland. Overal duiken lekkere, vegetarische recepten op en zelfs restaurants spelen hier gretig op in. Maar hoe zit het eigenlijk met de oer Hollandse barbecue? Kunnen we nog wel zonder een lekker stukje gegrild vlees van de barbecue? Is barbecueën nog gezellig met gezond eten? Natuurlijk! Want ook met groenten, een mager stukje vlees of een mooi stukje vis is barbecueën heerlijk. Gecombineerd met groenten en (tropisch) fruit wordt je BBQ een groot succes.

Hoe kun je gezond barbecueën?

Zorg er allereerst voor dat je het vlees op de BBQ altijd goed gaar bakt. Ongaar vlees of vlees dat te gaar is, is allesbehalve gezond. Vervang vlees wat meer door een lekker visje. Wat dacht je van een heerlijk stukje zalm of witvis? Ook tonijn doet het bijzonder goed op de BBQ. Met kruiden zorg je ervoor dat de vis extra smakelijk wordt. En hoewel je groenten misschien niet direct zou uitkiezen voor een BBQ, zijn ze tegenwoordig onmisbaar. Een maiskolfje of een gepofte aardappel is een goed alternatief voor de patatjes. En wanneer je wit stokbrood vervangt door bruin of volkoren stokbrood, zul je zien dat je gasten ook volop genieten van gezondere producten.

Verse producten

Als je kiest voor een gezonde BBQ, zorg dan voor verse producten. Producten die je dagvers koopt op de markt of bestelt via een cateraar. Zorg dat je ze koel bewaart zodat bacteriën geen kans krijgen en de smaak behouden blijft. Heb je geen idee hoe een gezonde BBQ eruit moet zien? Maak bijvoorbeeld eens friet van zoete aardappel en serveer er een eigengemaakte tzatziki bij. Snijd een courgette in dunne plakken en bak deze om en om op de barbecue. Heerlijk met tonijn of zalm en net even gezonder dan braadworst of speklapjes. Ook groene asperges doen het altijd goed. Kortom, mogelijkheden genoeg. Experimenteren is het toverwoord.

Gerelateerde artikelen

Vleesgroothandel & beenhouwerij: slagersambacht

Wat is bitcoin en wat is er de laatste tijd veranderd?

Kamperen bij De Leistert