Artscattleimprovement
Business / Food and Related Products

Meer productiviteit en winstgevendheid door regelmatig een bedrijfsfeest organiseren

Het klinkt allemaal wellicht erg ongeloofwaardig maar het is gebleken dat een leuk bedrijfsfeest een zeer positieve bijdrage heeft aan een positief bedrijfsresultaat van uw onderneming. Veel grote bedrijven investeren continue in hun personeel maar niet alleen in opleiding en of secundaire arbeidsvoorwaarden maar juist ook meer in een beloningsstructuur die bij positief resultaat resulteert in een feest. Bovendien is dit een vorm van beloning die wellicht niet direct in de portemonnee wordt gevoeld bij sommige verantwoordelijke voor dit resultaat maar direct met het volledige team wordt gevierd. Het is een gezamenlijk resultaat die door een simpele beloning als een diner direct wordt omgezet in nog meer teamspirit.

Creativiteit in de beloningsstructuur van uw personeel

Wanneer je juist een wat kleinere organisatie hebt is deze vorm van belonen een zeer gewilde aanpak aangezien hier bij een goede vorm van creativiteit op verschillende momenten op een goede manier een invulling aan kan worden gegeven. Zo kunt u per kwartaal aangeven dat wanneer er een bepaalde omzet wordt behaald er een avondje theater, diner, bioscoop of andere entertainment wordt georganiseerd. Ook is het mogelijk om bij een begroting die wordt gemaakt voor een komend jaar ook een soort van einde jaar beloning te geven voor het gehele teamresultaat. Kies dan voor een mooi diner met de aanhang en eventueel een mooi kerstpakket.

Flexibel en goedkoper dan salaris

Omdat een beloning individueel is in te vullen kunt u deze ook nog eens op ieder gewenst moment en zelfs persoonlijk invullen. Zo ontving ik ooit een mooie diner bon van een klant om een hapje te gaan eten bij een Restaurant in Duiven. Gewoon omdat ik hem geholpen had aan een nieuwe relatie en hier in het verlengde van mijn dienstverlening niets voor wilde hebben. Op deze manier kunt u dit ook binnen uw onderneming doen en is het juist voor kleine ondernemers een prima beloningssysteem die betaalbaarder is dan langdurige verplichtingen met een salarisverhoging.

Gerelateerde artikelen

De kracht van zonne-energie

Trends binnen Oosterse restaurants

Koken met specerijen