Vloeibare rook, vlees roken in de 21e eeuw

Vlees roken is iets dat de mensheid al eeuwenlang, zo niet millennia lang, doen. We zijn er inmiddels echter al wel achter dat het roken van vlees niet altijd even gezond is. Tegenwoordig weten we bijvoorbeeld beter en blijkt dat het roken van vlees helemaal niet zo gezond is omdat er dan teer of andere schadelijke stoffen in het vlees terecht kunnen komen. Daarnaast is het roken van vlees niet al te best voor het milieu. Maar ja, de smaak van gerookt vlees is natuurlijk onvervangbaar, of niet? Tegenwoordig kunt u ook liquid smoke kopen, een vloeistof die u middels een rookgenerator kunt omzetten in vloeibare rook waarin uw vlees gerookt kan worden. Dus geen schadelijke stoffen meer en een geen kans op brand.

Met vloeibare rook kunt u uw vlees gewoon blijven roken, maar dan gezonder

Het roken van vlees met vloeibare rook is niet alleen een stuk gezonder. Vloeibare rook is ook goed voor het milieu. Vlees roken is immers niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het roken van vlees middels een houtvuur kan namelijk behoorlijk slecht voor de gezondheid zijn. Dat komt doordat het vlees rechtstreeks wordt blootgesteld aan de rook van het houtvuur en in die rook bevinden zich allerlei schadelijke stoffen zoals teer. Met vloeibare rook en een rookkast heeft u dit probleem niet meer en kunt u uw vlees prima roken. Door de liquid smoke te kopen, wordt de smaak, geur en kleur behouden, maar zonder schadelijke stoffen.

Unieke smaak door ham te roken met vloeibare rook

Gerookte ham is voor veel mensen de beste of zelfs de enige manier om ham te eten. Het wordt echter lastig om ham te roken in uw eigen huis. De traditionele manier van roken boven een houtvuur is dan ook een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

 

Written by in Business / Food and Related Products

Next Post

Negatieve calorie├źn helpen bij het afvallen

Vlees roken is iets dat de mensheid al eeuwenlang, zo niet millennia lang, doen. We zijn er inmiddels echter al wel achter dat het roken van vlees niet altijd even gezond is. Tegenwoordig weten we bijvoorbeeld beter en blijkt dat het roken van vlees helemaal niet zo gezond is omdat er dan teer of andere schadelijke stoffen in het vlees terecht kunnen komen. Daarnaast is het roken van vlees niet al te best voor het milieu. Maar ja, de smaak van gerookt vlees is natuurlijk onvervangbaar, of niet? Tegenwoordig kunt u ook liquid smoke kopen, een vloeistof die u middels […]

Continue Reading