Artscattleimprovement
Image default
Electronica en Computers

Waarom een headset niet mag ontbreken bij je rondleiding

Je gaat een rondleiding geven aan een groep mensen. Of het nu een stadsrondleiding is, een bedrijfsrondleiding door een fabriek of een culturele rondleiding door een museum, je wilt dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

Telkens merk je dat, ondanks je inspanningen en goede voorbereidingen, je verhaal niet alle deelnemers aan de rondleiding bereikt. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn; je wordt niet goed begrepen, de deelnemers zijn snel afgeleid, je loopt met een te grote groep en je twijfelt of ze het verhaal wel interessant zullen vinden. Met een communicatiesysteem kun je veel van deze problemen voorkomen en ervoor zorgen dat de deelnemers je goed horen, betrokken blijven en de rondleiding optimaal beleven.

Daarom in deze blogpost 6 redenen waarom een rondleidingset niet mag ontbreken tijdens je rondleiding:

1. Je hoeft je stem niet te verheffen of te schreeuwen om je verstaanbaar te maken voor de deelnemers aan de rondleiding. Via een communicatiesysteem kun je je gemakkelijk verstaanbaar maken door op een normaal geluidsniveau te communiceren via de microfoon van de koptelefoon. De deelnemers horen duidelijk wat je zegt via de koptelefoon (oortelefoon) die ze dragen. Dit maakt het ook geen probleem om grote groepen mensen rond te leiden.

2. Begrijp je wat de gids zei?” behoort tot het verleden. Alle deelnemers, uitgerust met een communicatiesysteem, kunnen je goed verstaan en krijgen alle nodige informatie. Dit is zeker belangrijk in situaties waarin mensen of organisaties voor de rondleiding betaald hebben.

3. Als mensen de gids niet goed verstaan, kunnen ze afgeleid raken. Met een communicatiesysteem vergroot je de betrokkenheid van de deelnemende mensen bij de rondleiding. Ze blijven ook beter bij elkaar als groep en dat is gemakkelijk.

4. Je bent minder belastend voor de omgeving omdat je niet hoeft te schreeuwen om met de deelnemers te communiceren. In een fabriek of een stad kan het voor omstanders storend zijn als een gids staat te schreeuwen om met de deelnemers te spreken.

5. Bij een georganiseerde rondleiding kan het soms gebeuren dat onuitgenodigde mensen zich bij de groep voegen. Dit kan om verschillende redenen niet wenselijk zijn. Een communicatiesysteem voorkomt dit, want mensen zonder rondleiding kunnen niet meeluisteren.

6. Bij een duplex communicatiesysteem (tweeweg communicatie net als bij een telefoongesprek) kan er interactie zijn tussen de gids en de deelnemers. Iedereen in de groep kan de koptelefoon gebruiken om te horen wat anderen zeggen en daarop te reageren. Een deelnemer kan bijvoorbeeld een vraag stellen, die jij als gids direct kunt beantwoorden.

Iedereen hoort de vraag en het antwoord, dus de vraag hoeft niet door de gids herhaald te worden, want iedereen heeft het gesprek gehoord. Voor jou als gids werkt dit efficiënt en de deelnemers aan de rondleiding worden direct, duidelijk en ondubbelzinnig geïnformeerd. Bovendien maakt de interactie een rondleiding leuker en blijven de deelnemers betrokken.

Ben je geïnteresseerd in rondleiding headsets voor fabrieken of communicatiesystemen voor andere doeleinden? Bezoek de website van Axitour Communication Solutions voor meer informatie.