Artscattleimprovement
Image default
Winkelen

Waarom elke volwassen compressiekousen zou dragen

Een goede bloedcirculatie is van essentieel belang voor de gezondheid van volwassenen. Compressiekousen zijn een goed middel om deze gezondheid te onderhouden. In dit artikel worden daarom vijf redenen besproken waarom elke volwassen compressiekousen zou dragen. Tenslotte wordt beschreven wanneer compressiekousen worden gedragen.

Ondersteunende en preventieve eigenschappen

Compressiekousen bieden ondersteunende en preventieve eigenschappen. Ze helpen bij het voorkomen dat er bloedstolsels in de benen ontstaan en maken de aderen sterker. Hierdoor wordt de bloedsomloop verbeterd en kleine huidirritatie en zwelling worden verminderd. Ook bij de behandeling van oedeem is compressiekousen nuttig.

Lichamelijke prestaties verhogen

Compressiekousen verhogen de prestaties van het lichaam. Ze stimuleren de bloedsomloop en verhogen de zuurstofvoorziening naar de spieren. Er ontstaat hierbij ook meer energie, wat resulteert in betere prestaties. Daarnaast verminderen de kousen de vermoeidheid en het stijve gevoel in de benen.

Kousen adviseren bij vliegen

Vliegtuigmaatschappijen adviseren passagiers om compressiekousen te dragen gedurende lange vluchten. Door te lange en vervelende zitposities kan er bloedstasis in de benen optreden, waardoor het risico op trombose toeneemt. De kans hierop wordt verminderd als compressiekousen worden gedragen.

Vermindering van kuitkrampen

Het dragen van compressiekousen tijdens het sporten of hardlopen vermindert de kans op kuitkrampen. Net als bij het vliegen, wordt er een goede bloedsomloop gestimuleerd waardoor vermoeidheid en stijfheid worden verminderd. Hierdoor ontstaan er minder kuitkrampen tijdens het sporten.

Kousen zijn zonder recept verkrijgbaar

Tegenwoordig zijn compressiekousen zonder recept verkrijgbaar. Voorheen werden deze door de arts voorgeschreven, maar nu zijn ze zonder recept verkrijgbaar. Er zijn tal van verschillende modellen en maten compressiekousen om de perfecte kous te vinden die het beste bij jou past. Daarom is het belangrijk dat je goed advies vraagt over wat voor kous het beste is.

Wanneer compressiekousen dragen?

Compressiekousen worden meestal aanbevolen na intensieve lichamelijke activiteit of als onderdeel van de dagelijkse kleding. Als je lange periodes moet staan of zitten, zal het dragen van compressiekousen je helpen om langer en comfortabeler te kunnen staan of zitten. Het is ook mogelijk om compressiekousen te dragen tijdens het sporten om je prestaties te verbeteren. In conclusie dragen compressiekousen bij aan je gezondheid als je deze voor de juiste gelegenheden draagt. Compressiekousen zijn verkrijgbaar zonder recept en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Als je opzoek bent naar een goede kous, bekijk dan hier de beste compressiekousen.