Artscattleimprovement
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij badkamer lekkage?

Opsporen lek met behulp van lekdetectie

Lekkage in je badkamer is enorm balen, zeker als je niet precies weet waar de lekkage zich bevindt. Als de oorzaak van de lekkage onbekend is, dan is lekdetectie een goede oplossing. Bij het uitvoeren van een lekdetectie wordt gebruik gemaakt van infrarood sensoren om zo de lekkage op te sporen. Het grote voordeel hiervan is dat de lekkage heel nauwkeurig opgespoord kan worden. Dit voorkomt onnodig hak- en breekwerk. Daarnaast wordt een lekdetectie veelal vergoed door de opstalverzekering.

 

 

Wat te doen bij lekkage?

Merk je dat de rekening voor de waterkosten gestegen zijn of dat je last hebt van waterschade en vochtplekken? Grote kans dat je last hebt van lekkage. Je doet er verstandig aan om dan zo snel mogelijk de kraan/watertoevoer uit te draaien om gevolgschade te voorkomen. Controleer vervolgens de rozetten van je kraan, het kitwerk van je badkamertegels en tot slot het tegelwerk. Heb je de lekkage gevonden? Schakel dan een loodgieter in om de lekkage op te lossen. Is de bron van de lekkage niet te achterhalen, neem dan contact op met een lekdetectiebedrijf.

 

Mogelijke oorzaken van het lek

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van lekkage in je badkamer. Allereerst kan een lekkende waterleiding de oorzaak zijn. Zie je druppels op de leiding, vochtplekken of schimmelvorming dan is er sprake van een lek. Ook kan het lek zich bevinden in een afvoerbuis. Dit is makkelijk te herkennen door druppelvorming. Tot slot kan er lekkage ontstaan aan de verwarming. Door een lekkage in de aan- en afvoerleiding ontstaat een lekkende verwarming. Deze lekkage herken je ook gemakkelijk aan druppelvorming of vocht- en schimmelplekken.

 

Kosten verhelpen lekkage

De kosten bij lekkage in de badkamer zijn afhankelijk van de locatie en de oorzaak van het lek. Als onduidelijk is waar de lekkage zich bevindt moet er een gespecialiseerde lekdetectie gedaan worden. Kosten hiervan zijn ongeveer €400 euro en worden meestal vergoed door de opstalverzekering. Daarna moet het lek natuurlijk gedicht worden. Hiervoor heb je een loodgieter nodig. De kosten hiervoor zijn gemiddeld €75 euro per uur. Bespaar de loodgieter moeite en jezelf extra kosten. Zorg dat je badkamer opgeruimd is, zodat de loodgieter overal makkelijk bij kan.