Artscattleimprovement
Image default
Woningen

Huis te koop : Tips voor een geslaagde aankoop

appartement te koop

Koop een huis of appartement. Een van de belangrijkste keuzes in het leven. Een instinctieve keuze is ook een rationele keuze om fouten te vermijden. Als je deze lijst gebruikt, koop je geen katten in Poke.

1) Het loont de moeite om wat tijd te besteden aan het kopen van een woning.

De rentetarieven op hypotheekleningen zijn al lange tijd laag. Simuleer uw lening om de kosten van het kopen van een huis te begrijpen.

“Mijn lief, heb je deze advertentie op internet gezien? Een huis te koop in Antwerpen!”

‘Nee, maar ik heb het bord’ Huis te koop ‘vlakbij gezien.’

Een huis of appartement kopen begint meestal met adverteren, internet of een wandeling, en het komt altijd voort uit behoeften, ambities … of dromen.

Zorg voor een warm nest voor uw gezin, dat binnenkort zal uitbreiden en investeren in morgen en zelfs uw oude dag. Dit is ook nodig als uw methoden verschillen en de taakverdeling wordt opgelegd.

Daarom, zelfs als de kans niet lijkt te worden gemist, koop dan niet impulsief een huis. De factor tijd is cruciaal.

Denk na, vraag advies, neem de tijd.

2) Let op de ligging van het huis (of appartement).

Bekijk uw toekomstige aankopen in zijn omgeving. Het huis of appartement dat u wilt kopen, moet zich op een locatie bevinden die aan uw behoeften kan voldoen; zodat uw droom niet in een nachtmerrie verandert.

Hebben kinderen bij jou in de buurt scholen? kinderkamer? Is de huiswerkroute haalbaar? Is er openbaar vervoer in de buurt of zal het in de toekomst verschijnen? Vraag naar stedenbouwkundige voorschriften (om teleurstelling te voorkomen) of vraag buren om informatie.

3) Een huis kopen: onderhandelen en onderhandelen.

Controleer en onderhandel de prijs nadat u het huis of appartement van uw keuze heeft gevonden.

Wat betreft het gebied, de beschrijving van het pand, het aantal kamers, de staat van het pand, de geschiedenis van de eigenaar en zijn bedoelingen … Schrijf de argumenten op die u kunt aanvoeren om de prijs te verlagen. Als de verkoper naar het buitenland verhuist, kan er een noodgeval zijn. Dit is goed voor uw budget.

4) Bereken het budget inclusief alle uitgaven!

Is het budget correct wanneer u besluit een huis of appartement te kopen? Pas op voor verborgen kosten!

Wilt u bijvoorbeeld een appartement kopen, vraag dan om een ​​kopie van het verslag van het laatste mede-eigendomsoverleg. U kunt daar voor onaangename verrassingen komen te staan, zoals de renovatie van een grote lift in de pijpleiding.

Vergeet natuurlijk niet het registratierecht, notariskosten, toekomstige onroerendgoedbelasting en verzekeringen (brand, schuldsaldo), die de totale kosten zullen verhogen.

5) Financiële steun uit onverwachte bronnen? Premie!

Federale, regionale, gemeentelijke financiering … altijd een bonus. U vindt veel informatie op sites in de omgeving; raadpleeg deze regelmatig aangezien de regels regelmatig veranderen. Uw bankagent kan u ook helpen bij het aanvragen van eventuele subsidies.

6) Blijf bij professionals.

Voor zo’n grote som geld is het voor uw leven het beste om professionele hulp in te roepen. Neem de tijd om te kiezen wie u het beste bij elke stap kan begeleiden.

Architecten, aannemers (voor woningbouw): bezoek hun gebouwen, vraag het hun klanten en zorg voor hun geloofwaardigheid. Nog steeds een notaris. Wist u dat in sommige gevallen het eerste notarisvoorstel gratis is?

Uw bankagent zal Crow voor u vinden in zijn adresboek. Dit is een goede expert!

7) Uw hypotheekrente: cruciaal!

De rentetarieven voor woningleningen zijn lange tijd laag geweest. Dan is het aan jou om te beslissen wat je mooi vindt: een hypotheeklening, die elke maand hetzelfde bedrag aan kapitaal terugbetaalt (om de rente sneller te laten dalen), of een maandelijkse aflossing (kapitaal en rente) die dezelfde blijft, vaste of vaste formule. Variabele rente … simulatie stelt u in staat de kosten van het kopen van een huis of appartement te begrijpen. Als u het niet begrijpt, kunt u altijd contact opnemen met uw bankagent.

8) Zamel op verschillende manieren geld in voor uw huis of appartement.

Er kunnen andere financieringsbronnen zijn die uw reputatie kunnen aantasten. Natuurlijk uw spaargeld (u kunt echt niet zonder!), Of erfenis, groepsverzekering … of uw huidige huisverkoop. Heb je er aan gedacht? Vraag advies aan uw bankagent.

9) Het contract en de lening zijn ondertekend en u heeft de sleutel: de tijd is om!

De laatste stap om te genieten van een nieuwe woning: verhuizen.

huis kopen zonder makelaar

https://be.propenda.com