Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Dit is een conceptueel model

Een conceptueel model is een belangrijk instrument dat je helpt bij het schrijven van een scriptie. Het stelt je in staat om het grote geheel te zien en te begrijpen hoe de verschillende onderdelen van je scriptie in elkaar passen. Een conceptueel model kan je ook helpen om je ideeën effectiever over te brengen aan je lezers. Er zijn veel verschillende manieren om een conceptueel model te maken. We stellen er hier enkele aan je voor en geven meer informatie over het gebruik van een conceptueel model. 

Methodes

Een populaire methode is het gebruik van een mindmap. Hier kun je al je ideeën goed weergeven en is het eenvoudiger om alles te structureren. Je wordt namelijk gedwongen om verbanden te leggen en inhouden af te bakenen. Je kunt daarnaast ook een diagram of een tabel gebruiken om je gedachten te ordenen. Welke methode je ook kiest, het belangrijkste is dat het voor jou werkt en het je helpt om je ideeën duidelijk over te brengen.

Structuur van je scriptie

Bij het maken van een conceptueel model kan het nuttig zijn om na te denken over de structuur van je scriptie. Wat zijn de belangrijkste punten die je wilt communiceren? Hoe verhouden die zich tot elkaar? In welke volgorde moet je ze presenteren? Het beantwoorden van deze vragen zal je helpen een conceptueel model te maken dat zowel duidelijk als effectief is. Het zal het schrijven van je scriptie ook veel gemakkelijker en aangenamer maken. Aarzel dus niet om wat tijd te besteden aan het maken van een goed conceptueel model voordat je aan de slag gaat. Het zal zich uiteindelijk zeker uitbetalen.

Hulp nodig? 

Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan is het vaak de moeite waard om het met een studiegenootje of iemand anders uit je omgeving te bespreken. Doordat je nu duidelijk moet maken wat jouw doel is en wat je precies wilt, wordt het een stuk makkelijker om dit ook op papier te zetten. Je moet namelijk op een andere manier over je werk nadenken en juist door dit uit te leggen, kun je je gedachtes beter structureren. Hierdoor wordt ook jouw conceptueel model makkelijker om te maken. Uiteraard kun je hiervoor ook professionele begeleiding zoeken, wanneer je er zelf niet uitkomt!

https://www.topscriptie.nl/