Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Soorten koffiemachines

In een onderzoek uit 2018 bleek dat 79% van de Amerikaanse koffiedrinkers thuis gemaakte koffie consumeren. Het is dus geen verrassing dat het gebruikelijk is om een koffiezetapparaat in iemands keuken te zien. Er zijn echter verschillende manieren om thuis koffie te zetten. Vandaag zullen we vier van deze opties verkennen, zodat u meer kunt leren over brouwmethoden die u misschien niet kent.

De verschillende soorten koffiezetapparaten:

1. Espressomachine

De espressomachine is een koffiemachine waarbij bonen worden gebruikt. Met deze espressomachine kun je koffie zetten met versgemalen bonen. Hoewel thuis espressomachines iets meer kunnen kosten dan andere soorten huishoudelijke apparaten en vaak kieskeuriger en arbeidsintensief zijn. Kan het de die-hard-espressoliefhebber waard zijn als je je techniek onder de knie hebt en in staat bent om haal met succes de rijke, heerlijke schoten van brouwsel eruit zoals je favoriete koffiebar.

2. Pistonmachine

Pistonmachine aanschaffen? Deze apparaten zijn zeer in de zoektocht naar de beste pistonmachines hebben we ze voor je ingedeeld in verschillende categorieën. Zo kun je op deze pagina een luxe top drie vinden, een betaalbare én een goedkope.Voor elk wat wils dus. Ook kwamen we een wel heel bijzonder apparaat tegen. 

3. Nespresso apparaat

We hebben alles onderzocht wat je moet weten over het aanschaffen van een glanzende nieuw Nespresso apparaat voor je huis en we hebben de details en beoordelingen voor tientallen machines doorzocht, zodat je dat niet hoeft te doen. Voordat we ingaan op de beste Nespresso machines die u voor uw huis kunt kopen, laten we eens kijken naar alle belangrijke voorwaarden en informatie die u moet weten om een geïnformeerde aankoop te doen.

Prijs

De prijs van zo’n machine is erg goedkoop. Toch betaal je dan weer meer voor de cups dan bijvoorbeeld bij een machine met bonen. De prijs van een Nespresso apparaat is dan ook tussen de 50 en 150 euro. Soms kan dit wat hoger uitvallen, maar dat is maar net wat je voorkeuren en wensen zijn. 

Druk 

Alle Nespresso machines werken op een maximale druk van 15 bar. Dit wordt gezien als een ideaal om echte lekkere baristas na te doen.

De druk kan niet door de gebruiker worden aangepast, maar afhankelijk van de cup die u gebruikt, zal deze automatisch kiezen welke het beste is. Een espresso vereist het hoogste drukniveau en een cappuccino een minimale hoeveelheid voor bijvoorbeeld toegevoegde crema.

Er is niet veel verschil tussen de aanbevolen modellen. In feite zijn er slechts twee grote beslissingen om echt te nemen:

  • Automatisch of handmatig?
  • Het ontwer

Automatische machines gieten het water zonder dat u het gieten moet controleren en stoppen wanneer het op het vereiste niveau is. Terwijl bij handmatige apparaten u de hendel moet stoppen als er voldoende water in de beker zit.

 

https://koffiemachine.org