Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je zelf de lekkerste koekjes

Wat is er nu leuker én lekkerder dan zelf jouw eigen koekjes bakken? Precies, helemaal niets! Want zeg nu zelf: die koekjes uit de supermarkt smaken toch helemaal nergens naar? Het leuke van bakken is dat je helemaal zelf kunt bepalen welke ingrediënten je allemaal in je koekjes stopt. In de basis zijn de meeste koekjes hetzelfde, maar je kunt wel variëren met de andere ingrediënten en vullingen. Probeer eens wat uit en misschien ontdek je wel een superlekkere nieuwe smaak. Benieuwd hoe je zelf de lekkerste koekjes maakt? Lees dan snel verder!

 

Dit heb je nodig

Zoals hierboven al is gezegd, bestaan de meeste koekjes uit dezelfde hoofdgrondstoffen. Dit zijn boter, suiker, ei en bloem. Naast deze hoofdgrondstoffen worden er vaak ook nog enkele andere ingrediënten aan het koekjesdeeg toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan zout, vanille of een andere smaakstof. Voor het maken van chocolate chip cookies worden er uiteraard ook nog chocoladestukjes door het deeg gewerkt. 

Maak je de koekjes aan de hand van een recept? Dan staat daar wel in vermeldt wat je precies nodig hebt. De lekkerste koekjes maak je met de recepten van Baktotaal! Oh ja, vergeet ook niet om het juiste gereedschap aan te schaffen. Zo heb je uiteraard een geschikte oven met een bakplaat nodig, maar ook een keukenmachine, een deegroller, uitstekers en bakpapier zijn onmisbaar.

 

Zo ga je te werk

Weeg alle ingrediënten af. Mix eerst de boter en de suiker (+ eventueel het zout en de vanille) in de keukenmachine. Zodra het goed gemengd is, kun je één voor één de eieren doorwerken. Wacht met het toevoegen van een nieuw ei totdat het andere ei volledig is opgenomen. Voeg tot slot de bloem toe en werk dit in de allerlaagste versnelling van de keukenmachine door. 

 

Bestuif het aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit met de deegroller. Pak nu de uitstekers erbij en steek de leukste vormpjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak op de aangegeven temperatuur en tijd af. Wil je de koekjes na het bakken nog versieren met glazuur? Laat ze dan eerst volledig afkoelen. Veel plezier met het maken van jouw eigen koekjes!

 

https://baktotaal.nl