Artscattleimprovement
Image default
Haartransplantatie

Hoe wordt een wenkbrauwtransplantatie uitgevoerd?

Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een wenkbrauwtransplantatie, maar je weet niet precies hoe deze procedure werkt, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zal ik uitleggen wat er gebeurt tijdens een wenkbrauwtransplantatie en wat je kunt verwachten.

Wat is een wenkbrauwtransplantatie?

Een wenkbrauwtransplantatie is eerst en vooral een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd door een arts met verstand van haartransplantaties. De arts zal de donorhaar gebruiken om de nieuwe wenkbrauwen te creëren. Dit betekent dat het haar wordt verzameld vanuit andere delen van het lichaam zoals de hoofdhuid of andere delen van het lichaam waar veel haar aanwezig is. Vervolgens zal de kunst haar transplanteren naar de plaats waar de nieuwe wenkbrauwen moeten worden gemaakt.

Doet de transplantatie pijn?

De transplantatie is meestal pijnloos omdat er lokale anesthesie wordt gebruikt om eventuele ongemakken te voorkomen. De procedure duurt meestal ongeveer 4 tot 6 uur, afhankelijk van hoeveel haren er getransplanteerd moeten worden. Na afloop kan hetzelfde gevoel als bij elke andere operatie optreden, zoals misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid.

Wat is het resultaat?

Het resultaat kan direct na de operatie al zichtbaar zijn, maar het haar kan soms enkele weken of maand nadien pas voluit groeien. Uiteindelijk zullen de resultaten van de transplantatie minstens één jaar blijven bestaan omdat dit typisch hetzelfde is als in regulier haargroei. Uiteraard kunnen sommige factoren hierop invloed hebben zoals leeftijd of genetica.

Ben jij na het lezen van dit artikel geïnteresseerd om een wenkbrauwtransplantatie uit te laten voeren? Ga naar www.medicalpoint.nl