Artscattleimprovement
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over een neuscorrectie: van de operatie tot nazorg

Een neuscorrectie is een van de meest voorkomende cosmetische chirurgische ingrepen. Of je nu je neus wilt verkleinen, rechtzetten of iets anders wilt veranderen aan de vorm of grootte van je neus, een neuscorrectie kan helpen om je tevredener te maken met het uiterlijk van je gezicht. Laten we kijken naar wat er bij zo’n ingreep komt kijken: de operatie, de kosten en de nazorg.

De Operatie

De precieze details van een neuscorrectie variëren afhankelijk van het type en het doel van de ingreep. In het algemeen wordt tijdens een neuscorrectie elke vorm of grootte aangepast door middel van incisies in het weefsel rondom de neusbrug en/of bovenste gedeeltes van de neus. Naast het verwijderen of verschuiven van weefsel kan ook bot worden gevormd om de juiste vorm te bereiken. De operatie duurt meestal ongeveer twee tot drie uur en wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving.

Kosten

De exacte prijs hangt af van het soort ingreep dat nodig is om jouw specifieke resultaat te bereiken, maar meestal betaal je €1.500 – €3.000 voor een neuscorrectie in Nederland. Houd ook rekening met extra kosten voor faciliteiten geld, medicijnen en eventuele postoperatieve zorg die nodig zijn na afloop van jouw operatieve behandeling.

Nazorg

Controleer altijd met jouw arts welke postoperatieve zorg noodzakelijk is om infecties en complicaties te voorkomen na jouw procedure. Dit kan resulteren in regelmatige controles bij jouw arts in combinatie met medicijnen zoals antibiotica of pijnstillers die nodig zijn tijdens herstelperiode na jouw operatieve behandeling. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk sprake is van littekenweefsel dat op lange termijn blootgesteld moet worden aan zonlicht om zo goed mogelijk te genezen en heling te bevorderen.

Dr Wever

Een neuscorrectie laten uitvoeren bij Dr. Wever kan een geweldige manier zijn om het uiterlijk van je neus te verbeteren. Dr. Wever is een gekwalificeerde, bekwame en ervaren chirurg die je tijdens het hele proces uitstekende zorg kan bieden. De procedure zelf begint met een eerste consult waarin je je behoeften, doelen en gewenste resultaten kunt bespreken met dr. Wever.