Artscattleimprovement
Image default
Media

Opleidingen voor social media

Een fijne social media tool, nieuwe posts, livestreams, volgers en likes. Dit zijn hippe termen die iemand die veel met social media bezig is waarschijnlijk erg bekend in de oren klinken. Wereldwijd zijn er heel erg veel mensen die veel van hun dagelijkse tijd besteden aan social media. Bijvoorbeeld door te volgen wat anders mensen op hun kanalen plaatsen. Aan de andere kant zijn mensen vaak ook veel tijd kwijt aan het zelf posten op hun kanalen. Er kan soms namelijk best veel tijd zitten in het bedenken en het uitwerken van een leuke originele post voor je social media kanaal.

Social media professioneel

Social media begon voor veel mensen ooit als hobby. Het bekijken wat andere mensen plaatsen op hun pagina en zo nu en dan zelf een vakantiefoto of andere leuke foto plaatsen was iets dat mensen vaak als hobby zagen. Daarbij was het ook een leuke eenvoudige en toegankelijke manier om op de hoogte te blijven van het leven van iemand anders die je misschien niet zo vaak meer in het echt ziet. Social media is een makkelijke en laagdrempelige manier om contact te houden. Tegenwoordig is social media voor sommige mensen niet alleen maar een hobby. Er zijn mensen die hun geld kunnen verdienen met social media.

Social media opleidingen

Er zijn tegenwoordig zelfs speciale vakkundige opleidingen waarmee je professioneel zou kunnen gaan werken in het vakgebied van de social media. Deze studies zijn erg populair en de populariteit van deze studies loopt de laatste jaren nog altijd sterk op. Veel jongeren met een grote interesse in social media kiezen er voor om een studie richting de media of communicatie te gaan volgen. Je kunt bijvoorbeeld een universitaire opleiding media studies gaan volgen. Hier leer je over allerlei verschillende soorten media, waaronder social media. Op HBO niveau zou je kunnen kiezen voor de opleiding communicatie of media en entertainment management.