Artscattleimprovement
Image default
Meubels

Het beste kleuradvies voor je interieur: 3 handige tips!

Kleuren vormen een essentieel onderdeel van elke woning, en het is dan ook belangrijk dat je daar bij de inrichting van je huis of bedrijf rekening mee houdt. Precies de goede tips vinden is echter niet altijd een gemakkelijke opdracht, en dat komt juist door het feit dat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden en advies bestaan. Ben je op zoek naar enkele handige tips om in één keer de juiste kleuren te kiezen en te combineren voor jouw interieur? Laat je dan begeleiden voor onderstaand kleuradvies en je krijgt zeker een mooi resultaat! Neem ook een kijkje bij Thuisby.

Kleuradvies: de 3 beste tips voor de juiste kleuren in je interieur

Zonder de juiste kleuren is het zo goed als onmogelijk om de sterke punten van je interieur in de verf te zetten. Gebruik je onderstaand kleuradvies? Dan krijgt je inrichting snel een unieke, prachtige indruk: 

1. Combineer complementaire kleuren 

Een van de beste manieren om meer te doen met de kleuren in je woning is door de juiste complementaire tinten te gaan combineren. Complementaire kleuren zijn eigenlijk kleuren die goed op elkaar aansluiten en samen een prachtig, visueel aantrekkelijk geheel vormen. Er bestaan zo goed als oneindig veel combinaties op dit vlak, en het is dan ook de moeite waard om daar onderzoek naar te doen naar goed kleuradvies. Zodra je een combinatie en mix hebt gevonden die in jouw specifieke woonstijl toepasselijk is, is de basis voor je interieur al gelegd! 

2. Zorg voor af en toe wat contrast 

Hoewel het erg belangrijk dat je bepaalde kleuren gaat combineren voor een prachtig effect en goede samenhang, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je ook geen contrasten in je kleuren kunt verwerken. In bepaalde woonstijlen is dat erg interessant, zeker als je een interieur hebt waarbij eenvoud de norm is. Denk maar aan een modern interieur, waarbij er vaak gebruik gemaakt wordt van wit en zwart als basis voor de muren en zelfs het meubilair. Als je hier op een slimme manier af en toe wat contrast verwerkt in je inrichting, kan dat een prachtig resultaat opleveren! 

3. Kies een vaste kleurenpalet 

Hoewel contrasten en complementaire kleuren vast en zeker een slim idee zijn als je meer uit je interieur wilt halen, kan het ook geen kwaad om je aan een bepaalde kleurenpalet te houden. Deze optie is interessant als je meer rust en uniformiteit in je inrichting wilt. Door te kiezen voor een kleurenpalet kies je tinten die zacht in elkaar overvloeien en dus een mooi, rustgevende geheel vormen. Is je woning landelijk of eerder industrieel ingericht? Dan is dat de beste oplossing. Het voordeel is dat je met deze aanpak zorgt voor een echte huiselijke atmosfeer, maar toch ook een moderne indruk kunt creëren. En dat is waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn!