Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Waarom zou jij nu een pvc vloer kopen?

Ben je op zoek naar een vloer met de looks van een echte houten vloer of van natuursteen? Maar zie je op tegen het onderhoud. Of vind je deze te prijzig? Dan zijn er alternatieven te koop. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, pvc of vinyl. In deze blog schrijf ik over het beste alternatief; namelijk een pvc vloer.

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een kunststof vloer. Hierbij denk je misschien direct aan plastic, maar die gedachte klopt absoluut niet. Pvc is een kunstmatig materiaal met juist die eigenschappen, die zo perfect zijn voor een vloer. Pvc is de afkorting van polyvinylchloride. Dit is een soort kunststof dat op veel gebieden toepasbaar is.

Wat maakt een pvc vloer nu zo geschikt voor jouw woning?

Een pvc vloer is tegenwoordig net zo bekend als een laminaat. Door zijn vele positieve eigenschappen is het een heel gewilde vloer geworden. Wat zijn dan die goede eigenschappen? Nou, dat zijn er heel veel:

  • Pvc is een sterk en stevig materiaal. Dit materiaal is hierdoor zo geschikt voor vloeren, omdat een vloer natuurlijk intensief wordt gebruikt.

  • Pvc is een kunststof dat gemakkelijk te bewerken is. Zo kan een vloer van pvc een unieke uitstraling krijgen van b.v. hout of natuursteen. De decors worden zo natuurgetrouw nagemaakt dat ze haast niet meer te onderscheiden zijn van een eigen houten vloer of een tegelvloer.

  • Deze vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Het minimale onderhoud past daarom zo goed in onze huishoudens van tegenwoordig. Enkel stofzuigen en vast vuil verwijder je met water.

  • Pvc is een duurzame vloer. Een goede pvc vloer gaat wel 30jaar mee.

  • De vloer kan op vloerverwarming gelegd worden.

  • De vloer is vochtbestendig. 

Welke soorten pvc vloeren zijn er?

Ten eerste is er plak pvc en klik pvc. Een klik pvc bestaat uit stevige stroken of tegels die door middel van een kliksysteem gelegd kunnen worden. De legwijze kun je vergelijken met het leggen van een laminaat. Het leggen van een plak pvc kun je het beste aan de vakman overlaten. Beide soorten vloeren vragen om een egale ondergrond.

Pvc is te koop in stroken, tegels of visgraat. Dit is natuurlijk afhankelijk van het decor op de vloer. De vloeren zijn voorzien van een houtlook, natuursteenlook of betonlook. Dit is zo perfect gedaan dat de vloer nauwelijks te onderscheiden is van echt.

Voor welke pvc vloer kies jij?

Dit is ten eerste afhankelijk van je smaak, leefstijl, budget en waar de vloer komt te liggen.

Pvc vloeren zijn te koop in veel verschillende kwaliteiten. De prijs van de vloer zegt al veel over de kwaliteit en de materialen die gebruikt zijn bij de fabricage van de vloer. 

De dikte van de toplaag bepaald de kwaliteit van de pvc vloer. De laag varieert van 0,3 tot 0,7 mm. Hoe dikker de laag des te beter die is. Natuurlijk kun je in een slaapkamer een vloer leggen met een dunnere toplaag terwijl je in b.v. de woonkamer juist moet kiezen voor een vloer met een dikkere toplaag.

Dus een pvc vloer is goede keuze als je een houtlook of natuursteenlook vloer zoekt met minimaal onderhoud Daarbij is een pvc vloer goedkoper als een echte houten vloer, natuursteen vloer of een gietvloer.

Misschien nog wel de meest voor de hand liggende reden om PVC te kiezen in plaats van natuurlijke materialen is de prijs. Een PVC vloer is wat de kosten betreft een betere keuze dan een houten vloer of natuursteen. 

Met name gietvloeren en natuursteen kunnen behoorlijk in de kosten lopen. Wil je de uitstraling van natuursteen voor een redelijke prijs? Dan is PVC de beste keuze. Dit type vloer is daarmee ideaal voor starters.

 

https://www.beboparket.nl/