Artscattleimprovement
Image default
Mode en Kleding

Het verschil tussen sandalen en slippers

Voor velen van ons willen we onze voeten laten ademen als we door de stad toeren, met vrienden afspreken of gewoon onze dagelijkse routine doorlopen. Het is misschien tijd om je sneakers te ruilen voor wat sandalen of slippers. Maar voor welke?

Wacht, wat is zelfs het verschil tussen de twee? Zijn ze niet hetzelfde?

In dit artikel bespreken we de details van deze twee soorten schoenen en laten we je de verschillen zien tussen sandalen en slippers.

Wat zijn sandalen?
Sandalen zijn een soort schoeisel dat de voorkant van je voeten blootlegt. De zool is meestal dun en kleeft aan je voet door het gebruik van één of meerdere bandjes. De hoofdband gaat meestal over de wreef van je voet. Als er meer dan één band is, kunnen de andere ook over de wreef gaan, plus je enkels.

Omdat sandalen het grootste deel van je voeten bloot houden, dragen de meeste mensen ze het liefst bij warmer weer. Dit heeft twee voordelen: het laat de koele lucht rond je voeten circuleren, plus het vocht kan worden afgevoerd. Als je een goede luchtcirculatie voor je voeten hebt, regel je je lichaamstemperatuur en verlaag je ook de kans dat je een voet krijgt.

Wat zijn slippers?
Slippers zijn per definitie een soort sandaal; ze worden ook wel “teenslippers” genoemd. Teenslippers laten je voeten vrij en hebben een dunne zool, net als sandalen.

Omdat het klinkt alsof teenslippers sandalen zijn (en dat zijn ze technisch gezien ook), zijn ze dan niet een en dezelfde?

Er is eigenlijk genoeg om de twee teenslippers van elkaar te onderscheiden om het verschil te weten. Gebruik geen “sandalen” en “teenslippers” door elkaar om verwarring te voorkomen.

Ben jij op zoek naar TEVA sandalen of TEVA slippers? Kijk dan eens online bij The Little Green Bag!