Artscattleimprovement
Image default
Woning en Tuin

Het voordeel van een ronde tafel

Een groot probleem met een rechthoekige tafel is dat een gesprek aan de ene kant die aan de andere kant kan weglaten. Het kan nogal ongemakkelijk zijn om te proberen in een gesprek te komen als je aan dezelfde kant van iemand verderop in de rij zit. Je kunt ze moeilijk zien en hun aandacht trekken is vrij moeilijk zonder ongemakkelijk te zijn.

Een ronde tafel betekent echter dat iedereen naar het midden kijkt, zodat je nooit buiten een gesprek wordt gehouden. Iemands aandacht vangen is veel gemakkelijker en het is veel beter voor iedereen aan tafel om deel te nemen. Er is ook een gevoel van openheid dat je daadwerkelijk aanmoedigt om met anderen te converseren en dat zorgt voor een veel aangenamere ervaring.

Natuurlijk loop je tijdens de maaltijd ook minder kans om je lievelingsgerecht te missen, want je kunt je eenvoudig uitstrekken om het te ontvangen. Bovendien is het veel minder waarschijnlijk dat één persoon schalen met eten op en neer over de tafel schuift in plaats van te eten en te genieten van zijn ontbijt of avondmaal. Met een ronde tafel is iedereen erbij betrokken, wat minder doorgeven betekent en meer eten en converseren.

PERFECT VOOR KLEINERE RUIMTES
Ronde tafels hebben een kleinere voetafdruk dan rechthoekige tafels van dezelfde afmetingen omdat er geen hoeken zijn die eigenlijk ruimte verspillen. Dit betekent dat je een geschikte ronde tafel gemakkelijker in een kleinere ruimte kunt passen dan een standaard rechthoekige tafel. Omdat iedereen bovendien in een lichte hoek staat ten opzichte van degenen naast hem, is er minder een overvol gevoel dat je krijgt als je schouder aan schouder zit met degenen aan een rechthoekige tafel.

https://www.tafels99.nl/