Artscattleimprovement
Image default
Woningen

Prijs raam dubbel glas

Panoramische ramen en privacy.

panoramische beglazing is erg populair bij architecten. Met zijn hulp kunt u interessante ruimtelijke oplossingen creëren, de kamer visueel uitbreiden, zorgen voor een instroom van natuurlijk licht in de kamer en een uniek interieur creëren in de loft- of minimalistische stijl. Ontwerpers zijn er dol op vanwege zijn prachtige uitzichten, die het middelpunt worden van de mooiste composities en interieurs.

In theorie is alles in orde. Maar hoe zit het met het uitzicht van buitenaf naar de buren? Als u in een privéwoning woont, kan hun nieuwsgierigheid op de een of andere manier worden overwonnen, maar wat moeten de bewoners van gebouwen met meerdere verdiepingen doen?

In dit artikel zal ik het hebben over hoe u de privacy van een kamer met panoramische ramen kunt waarborgen. Maar laten we het eerst uitzoeken …

Waarom moet u ramen sluiten?
Als u uw privacy ’s avonds of op een ander moment van de dag wilt verbergen voor nieuwsgierige blikken, is er niets misdadigs aan. Een persoon moet een zone van psychologisch comfort om zich heen creëren – een ruimte waarin hij zich beschermd voelt.

Op de foto – een frame uit de serie “Vrienden”
Vrienden onthouden? Daarin was het observeren van het leven van buren een van de belangrijkste avondamusement.

Hier is het grootste nadeel van privébeglazing. Om niet per ongeluk het leven van iemand anders te verstoren met overmatige nieuwsgierigheid en om uw eigen leven niet in een realityshow te veranderen, moet u eenvoudige apparaten gebruiken om een ​​appartement of huis te isoleren.

Hoe sluit je het raam?
“Blinds”
Onder deze conventionele naam heb ik besloten om verschillende isolatie-opties te combineren, waarvan de aankoop uw portemonnee niet zal raken.

Textielgordijnen – de klassieke versie
Er is nog niets eenvoudiger uitgevonden. U kunt de belangrijkste open of verborgen plafondlijst over de hele omtrek van de kamer of over de breedte van het raam verlengen. In dit geval is het belangrijkste om dicht en ondoorzichtig textiel te gebruiken. Verduisterende stof werkt het beste.

Verduistering is een dichte stof gemaakt van katoen of synthetische vezels met een speciale impregnering, die voor honderd procent dekking biedt.
Verduisteringsgordijnen in een klassiek interieur
Deze gordijnen zien er goed uit in elk interieur.

De oplossing is ideaal voor erkers en panoramische ramen aan de muur, evenals hoekbalkons met panoramische beglazing.

Opgerolde gordijnen
Een meer technologische oplossing voor degenen die niet graag sleutelen aan klassiek textiel, maar ook voor mensen met allergieën.

Rolgordijnen zijn gemaakt van synthetische vezels – hypoallergene materialen. Vanwege hun ontwerpkenmerken verzamelen ze geen stof in de plooien, daarom zijn ze volkomen veilig.
Gewone rolgordijnen op een panoramisch raam
Rolgordijnen kunnen effen zijn of een ongebruikelijk patroon hebben

Ze passen goed in elk interieur, maar zijn ook geschikt voor middelgrote raamconstructies, hoekbeglazingsdelen of niet-standaard ramen. Dankzij een uitgebreid kleurengamma en verschillende decoropties, kunt u gordijnen kiezen voor elke loft of eclectische interieurs.

De rolgordijnen zijn direct op het frame gemonteerd: met behulp van schroeven moet je de dozen met de mechanismen vastschroeven en het canvas vullen.

Horizontale en verticale jaloezieën
Als u niet van gordijnen houdt of als het ontwerp van de kamer eenvoudigweg niet hun plaatsing impliceert (in een kantoor of een technische ruimte), dan kunt u gewone jaloezieën installeren – met of zonder automatisch hefmechanisme.

Verticale jaloezieën op panoramische beglazing
In één ruimte kunnen meerdere soorten raamdecoratie gecombineerd worden, bijvoorbeeld jaloezieën en gewone gordijnen.

Verven
Een duurzamere en praktische optie. (Voor meer details over tinten, zie een specifiek gedeelte.) Om het glas donkerder te maken, kunt u een gewone gekleurde film kiezen, die op het glasoppervlak wordt aangebracht, of een high-tech film, die zich tussen de glazen bevindt. Tinten kan worden gespiegeld of klassiek donker.

Luiken
Ideaal voor winkels, landhuizen of appartementen op de begane grond van gebouwen met meerdere verdiepingen. Ze bieden niet alleen en niet zozeer privacy als wel een betrouwbare bescherming van eigendommen tegen inbrekers. U kunt uit de beschikbare apparaten elk gewenst apparaat kiezen: metalen rolluiken, plastic of houten.

Rolluiken kunnen alleen worden geïnstalleerd op constructies met de juiste geometrische vorm
Automatische rolluiken kunnen alleen worden geïnstalleerd op constructies met de juiste geometrische vorm

Hun installatie interfereert niet met ontwerpoplossingen – glas-in-loodramen of decoratieve binding.

Elektrochroom glas
U kunt uit twee opties kiezen:

Elektrochroom zelfdonkerend glas dat de transparantie gedurende de dag verandert. Hoe lichter het buiten is, hoe donkerder het is. Het beschermt de kamer zoveel mogelijk tegen de straatsupraviolet. Het wordt meestal gebruikt in kantoren en andere gebouwen waar ramen een groot deel van de kamer beslaan.
Elektrochroom glas in huis
Met behulp van elektrochroom glas kunt u een ruimte in zones onderbrengen door het verlichtingsniveau van de onderdelen te variëren

Elektrochroom glas met variabele transparantie. Het kan transparant of volledig mat zijn. De voordelen van een dergelijke bescherming liggen voor de hand: in een oogwenk maak je een transparant raam, deur, scheidingswand of muur beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

In plaats van een conclusie
Voordat u een huis ontwerpt of een appartement koopt met panoramische beglazing, moet u van tevoren nadenken over het waarborgen van privacy. Ook het uitzicht vanuit het raam speelt hier een belangrijke rol. Voldoet het niet aan uw verwachtingen, dan kunt u altijd een zelfdimmend glas plaatsen.

Wees niet bang voor de meest gewaagde beslissingen.

 

Prijs raam dubbel glas

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0102-pvc-ramen-limburg.html