Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Het belang van verlichting in kantineontwerpen

Bij het ontwerpen van een kantine mag het belang van verlichting niet over het hoofd worden gezien. Verlichting is essentieel voor het scheppen van een uitnodigende sfeer waarin de klanten van hun maaltijden kunnen genieten. Naast verlichting kan de juiste verlichting ook helpen om een gevoel van sfeer en warmte in de ruimte te creëren. Laten we eens onderzoeken hoe je licht kunt gebruiken om je kantine aantrekkelijker en comfortabeler te maken voor je klanten.

Natuurlijk licht 

Natuurlijk licht is een van de belangrijkste elementen bij de inrichting van een kantine. Natuurlijk licht kan helpen om een heldere en uitnodigende sfeer te creëren, en ook voor voldoende verlichting zorgen zodat klanten gemakkelijk menu’s kunnen lezen en hun voedselkeuzes kunnen bekijken. Bij het installeren van ramen of andere bronnen van natuurlijk licht is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht die de ruimte op verschillende momenten van de dag binnenkomt. Te veel direct zonlicht kan een kantine onaangenaam warm maken en te weinig kan onvoldoende verlichting geven. Hulp nodig met natuurlijke verlichting? Neem contact op met Kato en ontdek de ruime mogelijkheden!

Taakverlichting 

Naast natuurlijk licht is taakverlichting een belangrijk element in elk kantineontwerp. Taakverlichting zorgt ervoor dat klanten voldoende zicht hebben bij het lezen van menu’s of het bekijken van voedselopties, en helpt hen bij het vinden van keukengerei en specerijen op tafels. Taakverlichting moet op een gematigd niveau worden gehouden – niet te fel, maar toch helder genoeg zodat mensen gemakkelijk kunnen zien wat ze nodig hebben. Wandkandelaars of hanglampen zijn goede opties voor taakverlichting, omdat ze precies genoeg verlichting geven zonder overheersend te zijn 

Sfeerverlichting 

Sfeerverlichting helpt een warme en uitnodigende sfeer te scheppen in elke eetruimte, ook in kantines. Sfeerverlichting zoals kroonluchters of wandarmaturen met dimbare lampen zijn prima opties om de sfeer in je kantineruimte te bepalen en toch voldoende verlichting te bieden zodat klanten kunnen zien wat ze moeten doen of gemakkelijk dingen op tafels kunnen vinden. Je kunt ook kiezen voor accentverlichting zoals touwlampen rond plafondranden of tafellampen op toonbanken als je wat extra glans en glamour aan het ontwerp van je kantine wilt toevoegen!

https://katoprojecten.nl/