Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Moet ik kiezen voor houten jaloezieën van echt of kunststof hout?

Onze liefde voor jaloezieën is sinds de dag dat ze ontstaan zijn nooit vergaan, en tot op de dag van vandaag behoren jaloezieën tot de beste raambekledingen die men kan kiezen. Ideaal voor zowel thuis als op kantoor, voegen ze klasse, nut en stijl toe aan de kamers waarin ze zijn geïnstalleerd. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in een groot aantal varianten en behoren tot de meest complete raambekledingen die momenteel bestaan. Van kleine appartementen tot enorme herenhuizen, jaloezieën kunnen nooit teleurstellen. Meestal gemaakt van echt hout of imitatie hout zoals vinyl, PVC of composiet hout materiaal. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in bijna elke prijsklasse. 

Voordat je de soort jaloezieën kiest die je zou willen installeren, noteer je al je eisen en bestudeer je ze goed, want een verstandige beslissing is altijd een weloverwogen beslissing. Houd rekening met de grootte, plaats en soort van je ramen. Zorg ervoor dat je raambekleding bij je interieur past en als laatste houdt rekening met de onderhoudsmethodes van welke variant je ook kiest.

De zuiver houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn gemaakt van zuiver hardhout en geven je een heel dankbare uitstraling. Heb je een op hout gebaseerd interieur, dan behoren houten jaloezieën tot de beste accessoires die je aan je kamer kunt toevoegen om hem er compleet uit te laten zien. Ga voor natuurlijke tinten zoals donker- en licht bruine jaloezieën om van de schoonheid te smullen. Houten jaloezieën zijn bedoeld voor wie smacht naar schoonheid. Ze zijn niet erg moeilijk te onderhouden, alles wat ze nodig hebben is een keer of twee per week licht afstoffen met een microvezeldoek. Houd ze uit de buurt van water en modder om ze langer te laten meegaan. Onderhoud is gemakkelijk genoeg en je weet dat je ze verdient. Installeer ze in de ramen van je woonkamer of thuiskantoor en geniet van de complimenten van al je bezoekers.

Hoe zitten kunststof houten jaloezieën in mekaar?

Een imitatie van echt houten jaloezieën, zijn jaloezieën op basis van vinyl en kunststof, meestal gemaakt van PVC. Ze zijn door en door duurzaam en gaan lang mee, en zijn bestand tegen scheuren. Uiterst gemakkelijk in onderhoud, vragen ze alleen maar af en toe een vochtige doek, of een wekelijkse afstofbeurt met een microvezel doekje. Geschikt voor alle kamers, ze kunnen met een gerust hart in badkamers en keukenramen worden aangebracht aangezien ze warmte en vochtbestendig zijn.

Kunststof houten jaloezieën of houten jaloezieën?

Duurzaamheid

Uiterst duurzaam en licht op de portemonnee, doen kunststof houten jaloezieën het goed als het gaat om lang meegaan. Ze zijn gemaakt van kunststof en dat geeft ze een aanzienlijke voorsprong op echt houten jaloezieën die na verloop van tijd geneigd zijn te scheuren, krom te trekken en te verkleuren. Dit betekent niet dat je echt houten jaloezieën geen duurzaamheid hebben. Het enige wat je moet begrijpen is dat je de juiste variant op de meest geschikte plaats moet installeren. Bijvoorbeeld: een echt houten jaloezie installeren in de badkamer of op het aanrechtraam is niet zo’n goed idee en imitatie houten jaloezieën installeren op de ramen van je thuiskantoor doet het misschien ook niet zo goed.

Het onderhoud na de installatie

Robuust en super stevig kunnen de kunststof houten jaloezieën zonder veel aandacht verder. Alles wat ze nodig hebben is een eenvoudige veegbeurt, een of twee keer per week. Je kunt ze ook losmaken en in water weken om al het opgehoopte stof kwijt te raken. Anderzijds hebben echt houten jaloezieën aandacht nodig. Houd water en zeep op afstand en veeg ze tweemaal per week af met een microvezeldoek om ze langer te laten meegaan.

Gewicht

Zoek je een raambekleding voor je te grote ramen, dan zijn de kunststof houten jaloezieën niet zo’n goed idee. Hun zware gewicht kan een probleem zijn bij het dagelijks gebruik, waardoor je beter voor echt houten jaloezieën kunt gaan. 

Budget

Echt houten jaloezieën zijn niet minder dan een luxe. Ze voegen pure klasse en uiterste gratie toe aan de ramen, maar tegelijk kunnen ze ook een gat in je hand zijn. Kunsthouten jaloezieën daarentegen zijn hun ruwe en taaie tegenhangers en kunnen het goed doen als het op stevigheid aankomt.

https://www.raamdecoratie.com