Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het schilderen van een gevel

De gevel is de eerste indruk van uw woning. Als uw achter- en voortuin er netjes bij liggen, kunt uw huis natuurlijk niet achterblijven. Heeft u er wel eens over nagedacht om de buitenmuren een likje verf te geven? Zo geeft u de woning direct een hele nieuwe look. In dit artikel vertellen we u meer over het schilderen van uw gevel.

Onderhoud is belangrijk
Nederland is een land met vier seizoenen, dat betekent dat de buitenmuren van de woning met veel verschillende weersomstandigheden te maken krijgen. Hierdoor wordt de gevel aangetast en vies. In Nederland heeft men vooral bakstenen buitenmuren. Hier groeit dankzij ons natte klimaat veel mos op. Geef uw gevel daarom eens in de zoveel tijd een goede reinigingsbeurt. Een hogedrukreiniger is uw beste vriend. Ook voorafgaand aan het schilderen is het verstandig om de gevel eerst goed schoon te maken. 

Klop bij de gemeente aan
Nederland is een land met veel regels. Voordat u met een verfkwast aan de slag gaat, zal u eerst bij de gemeente moeten controleren of het überhaupt is toegestaan om uw gevel te schilderen. In sommige gemeentes heeft u namelijk een vergunning nodig. 

Het schilderen van een gevel
Buitenmuren schoon en vergunning gekregen? Dan is het nu tijd om de gevel te gaan schilderen. Herstel eventuele barsten en voegen met een vulmiddel en controleer goed of de muren niet te vochtig zijn. Bij een vochtigheidsgraad van meer dan 5% hecht de verf niet goed. De vochtigheidsgraad van de gevel kunt u meten met een vochtmeter.

Breng eerst een laag witte primer aan op de buitenmuren. In principe werkt het verven van de buitenmuur hetzelfde als het verven van een binnenmuur: grote oppervlaktes met een roller en de randen en details met een borstel. Als de primer droog is kunt u de eerste verflaag aanbrengen. Verdeel de verf goed door eerst verticale strepen en daarna horizontale strepen aan te brengen. Voor een goede dekking brengt u, na het drogen van de eerste laag, een tweede laag aan.

Hulpmiddelen
Afhankelijk van de hoogte van uw woning heeft u wellicht hulpmiddelen nodig om de gehele gevel te kunnen schilderen. Denk aan een ladder, steiger of hoogwerker. Voor hoogwerker verhuur kunt u het best contact opnemen met het team van Hoogwerkt. Zij kunnen u precies vertellen welke hoogwerker het meest geschikt is voor het schilderen van uw gevel.

https://www.hoogwerkt.nl/