Artscattleimprovement
Image default
Gezondheid

Hier lees je alles wat je moet weten over de sapkuur van Sapje

Word je elke ochtend suf wakker, ongeacht hoeveel je de nacht ervoor hebt geslapen? Voelt je geest wazig en ongeconcentreerd aan, waardoor je meerdere keren per dag naar een kop koffie grijpt? De stress van het dagelijks leven, vooral voor degenen onder ons die in de randstad wonen, kan ons inhalen, waardoor ons lichaam en onze geest kwetsbaar worden voor giftige stoffen. Lees hier alles over de sapkuur van Sapje.

Wat is een sapkuur?

Een sapkuur is een krachtige en effectieve manier om de natuurlijke ontgiftingsorganen van uw lichaam in de versnelling te zetten, zodat ze de opgebouwde gifstoffen en afvalstoffen efficiënter kunnen wegspoelen. 

Tijdens een sapkuur van 1 dag kun je gedurende de dag elke 2,5 tot drie uur een koudgeperst sapje nuttigen. We raden ook aan om acht ons water te drinken bij elk sapje, om je te helpen overtollige gifstoffen uit je lichaam te spoelen. 

Hoewel je tijdens een kuur geen vast voedsel consumeert, levert sap alle essentiële vitaminen, mineralen en voedingsstoffen om je lichaam optimaal te laten functioneren. Je moet cafeïne, alcohol en bewerkte voedingsmiddelen vermijden in de aanloop naar, tijdens en na de kuur voor een maximaal resultaat.

Enzymen moeten normaal gesproken door het spijsverteringsstelsel worden geleid en door het lichaam worden afgebroken voordat ze toegankelijk worden, maar bij een sapkuur hoeft het lichaam deze stap over te slaan, zodat enzymen direct beschikbaar zijn om door de bloedbaan te worden geleid. Ze vallen dan verontreinigende stoffen, slechte bacteriën en afval aan, waardoor het lichaam wordt schoongemaakt en efficiënt kan werken.

Hoe weet je of een sapkuur geschikt is voor jou?

 Als je je wat vermoeider voelt dan gewoonlijk, of als je lichaam het niet eens is met de dagelijkse voeding, dan is een sapkuur van 1 dag een uitstekende manier om je spijsverteringsstelsel wat rust te gunnen. Stress is vaak de boosdoener voor problemen zoals vermoeidheid, acne, een opgeblazen gevoel, huiduitslag, winderigheid, en andere kwalen die een groot deel van de bevolking treffen. 

Stress kan ontstekingen veroorzaken, wat leidt tot allerlei gezondheidsproblemen, en een sapkuur werkt door ontsteking veroorzakende verontreinigende stoffen in het lichaam aan te pakken. Als een stiekeme voedselallergie een opgeblazen gevoel en vermoeidheid heeft veroorzaakt, kan een sapkuur je spijsverteringsstelsel resetten en een opgeblazen gevoel of ontsteking verhelpen. Een sapkuur is goed voor de spijsvertering omdat het lichaam alle essentiële voedingsstoffen reeds afgebroken binnenkrijgt, zodat deze voedingsstoffen direct beschikbaar zijn voor consumptie door je lichaam. Lees hier alles over de detox kuur van Sapje.

http://www.sap.je