Artscattleimprovement
Image default
Gezondheid

Tips om rug- en nekklachten te minimaliseren of voorkomen

Rug- en nekpijn kunnen het gevolg zijn van trauma, zoals een val of een auto-ongeluk. Maar meestal is rug- en nekpijn het resultaat van een dagelijkse activiteit die onjuist wordt uitgevoerd – activiteiten die zo vaak voorkomen als draaien om een ​​voorwerp te bereiken of op te tillen, uren achter een computer in dezelfde positie zitten, voorover buigen om te stofzuigen en boodschappentassen dragen. Het goede nieuws is dat het voorkomen van rug- en nekpijn niet zo moeilijk is, en vaak slechts een paar aanpassingen vereist die binnenkort een tweede natuur worden.

Hier zijn vier eenvoudige maar effectieve tips om rug- en nekpijn te voorkomen.

Oefening

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om rug- en nekpijn te voorkomen, is opstaan ​​en in beweging komen. Waarom voorkomt lichaamsbeweging rug- en nekpijn? Spieren zijn bedoeld om te bewegen, als je niet in goede conditie bent, is de kans groter dat je uw rug en nek bezeert en pijn voelt als je zelfs maar eenvoudige bewegingen maakt, zoals uw kind uit zijn wieg tillen. Lichaamsbeweging helpt ook om uw gewrichten soepel te houden. Een andere reden waarom lichaamsbeweging rug- en nekpijn voorkomt, is dat lichaamsbeweging je helpt uw ​​gewicht laag te houden – overgewicht, vooral rond uw buik, kan uw rug en nek extra belasten.

Eet juist

Als je goede eetgewoonten aanhoudt, behoudt je niet alleen een gezond gewicht, maar legt je ook geen onnodige belasting van uw lichaam. Een vast dieet met te pittig of fastfood kan uw zenuwstelsel belasten, wat rug- en nekproblemen zal veroorzaken. Omgekeerd houdt een gezond dieet van vers fruit en groenten, mager vlees, zuivelproducten en volle granen uw spijsverteringskanaal op het goede spoor. Als uw darmen goed werken en functioneren, houdt dat uw ruggengraat in stand, omdat uw binnenkant en uw buitenkant met elkaar in verband staan.

Slaap zijwaarts

Je wilt niet plat op je rug slapen. De beste positie om te slapen is op uw zij. Als je op uw buik moet slapen, leg dan een kussen onder uw onderbuik om de belasting van uw rug en nek te verminderen. Het hebben van een ondersteunende matras en kussen voor uw hoofd is ook van vitaal belang. Genoeg, rustgevende slaap krijgen is altijd een belangrijk onderdeel van het behouden van een goede gezondheid. Als je overdag traint, slaap je ’s nachts ook beter.

Stress verminderen

Je realiseert zich waarschijnlijk niet hoeveel stress de gezondheid van uw rug en nek kan beïnvloeden. Stress zorgt ervoor dat je uw spieren aanspant, en constante spanning van deze soort kan rug- en nekpijn veroorzaken. Elke activiteit die je helpt stress te verminderen, helpt rug- en nekpijn te voorkomen. Stressverminderende activiteiten kunnen yoga, meditatie, biofeedback, diepe ademhaling, tai chi en geleide beelden omvatten.

Je kunt uw risico op rug- en nekpijn verminderen door eenvoudige veranderingen in levensstijl. Als je echter rug- en nekpijn ervaart, negeer dit dan niet. Het kan een teken zijn van een ernstiger aandoening. Praat met uw arts over uw symptomen en wat je moet doen om de oorzaak te vinden en te behandelen.

De juiste bureaustoel

Een tip die je vaak hoort, maar immens belangrijk is: maak gebruik van een ergonomische bureaustoel. Zeker wanneer je de hele dag achter je bureau zit, moet dit eigenlijk een vanzelfsprekendheid zijn.

Wanneer je bovenstaande tips combineert minimaliseer of voorkom jij rug-en nekklachten.