Artscattleimprovement
Image default
Kinderen

Buitenspelende kinderen

Veel ouders vinden dat hun kinderen te veel binnen zitten, en willen daar graag wat aan veranderen door ze speelgoed te geven dat vooral buiten gebruikt kan worden: een waterpistool, een leuke op afstand bestuurbare auto, ga zo maar door. Dit kan er voor zorgen dat kinderen eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan, maar de kans bestaat ook dat dit er weinig aan zal veranderen. Tegenwoordig is er binnen altijd wat te doen, zeker voor kinderen die onbeperkt toegang hebben tot het internet. Toch zijn er ook andere manieren om ervoor te zorgen dat kinderen naar buiten gaan.

Verveling

Vroeger gingen kinderen vaak buiten spelen, maar dit kwam niet omdat er buiten veel te beleven viel, maar omdat er binnen nog minder te beleven viel. Daardoor werd het een stuk verleidelijker om buiten te gaan spelen en te kijken wat er daar te beleven valt, in plaats van je binnen te gaan zitten vervelen. Tegenwoordig is er echter binnen amper nog een optie om je te vervelen: er is eigenlijk altijd wel iets (digitaals) te doen. Zeker bij wat oudere kinderen, die hun eigen apparaten hebben, is dit een behoorlijke opgave waar veel ouders tegen aan lopen.

Weg van huis

Een van de makkelijkere oplossingen hiervoor is om de oude situatie, waarin verveling een stuk sneller op de loer lag, te hercreëren. Dit kan bijvoorbeeld door met kinderen af te spreken dat ze alleen op bepaalde tijden op een computer/tablet/tv mogen, of door te zorgen dat dit bijvoorbeeld alleen na het avondeten kan. Hierdoor komen kinderen weer een stuk sneller tot verveling, wat aan het begin voor ouders behoorlijk irritant kan zijn, maar waardoor ze daarna wel weer op zoek gaan naar vermaak. Ook kan het hierbij helpen als je er voor zorgt dat er buiten dingen te doen zijn, zoals bijvoorbeeld leuk speelgoed of een leuke plek om heen te gaan.