Artscattleimprovement
Image default
Toerisme

Blankenberge Beach

 

blankenberge beach

 

 

het duurste en bekendste resort aan de Belgische kust. Winkels, cafés en restaurants zijn hier aanzienlijk duurder dan in andere resorts die als openbaar en eenvoudig worden beschouwd. Dit is 12 kilometer aan zandstranden, 3500 hectare polders, 5 resorts, 250 restaurants, golf- en squashbanen, twee zwembaden, 76 tennisbanen, vijf surfclubs. Niet ver van de stad ligt Zwin, een vogelreservaat en een vlindertuin, waar 400 exotische vlinders te zien zijn in tropische kassen. Zwin is het bekendste natuurgebied van België, het werd in 1952 aangelegd op de plaats van de voormalige riviermonding en is nu deels veranderd in moerassen. Dit is een prachtig gebied, dat vele soorten zeevogels bevat, evenals ooievaars en andere waadvogels, waarvan de bijzonderheden door een professionele ornitholoog-gids aan u worden uitgelegd. Tijdens het seizoen organiseert Knokke vele culturele openluchtevenementen, een vuurwerkfestival, een carnaval, een ambachtsmarkt, concerten en 70 kunstgalerijen. Vanuit Knokke is het de moeite waard om naar de oude stad Brugge te gaan, gelegen op slechts 20 km afstand en bekend als Venetië van het noorden, dat zijn middeleeuwse geest volledig heeft behouden.

Niuport is een vakantieoord waar ooit de zee stond. Niuport vertaald uit het Vlaams betekent een nieuwe stad. Het werd echter gesticht in de 12e eeuw door Philip van de Elzas, graaf van Vlaanderen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het vernietigd maar herbouwd. De stadsbewoners zijn trots op de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de stad: in 1914 blokkeerden de open sluizen van Nyuport de weg voor de Duitse veroveraars. Het centrale plein met de overdekte markt en de Notre Dame-kerk is het ontdekken waard. Meestal komen hier zeilers en surfers, die klaar staan ​​om uren door te brengen in lokale sportwinkels voordat ze de zee opgaan.

De Han (in het Vlaams betekent het haan, Walen, Franstalige Belgen noemen de stad op hun eigen manier – Le Coq), misschien wel de meest gezellige en groene badplaats aan de Belgische kust. Langs de dam staan ​​geen gebouwen, de villa’s aan de oever zijn omgeven door groene tuinen. Het typische landschap van De Han zijn duinen, gelegen op 150 tot 700 meter van de zee. Bomen bestrijden zeezout en wind maar overleven. Dit bijzondere bos is bezaaid met paden, waardoor vakantiegangers langs de zee in het bos kunnen wandelen. Er zijn ook twee natuurgebieden, Kiikuit en Zandpanne. Deze stad ligt op slechts 15 minuten van Oostende en Brugge, midden in de kust. De stranden vormen een vijfde van de hele kust van het resort. Familiestranden zijn De Han Centre en Venduyne, waar je kunt zwemmen, vissen, een aperitief kunt drinken op het terras van het café, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en meedoen aan wedstrijden. 

 

 

 

blankenberge beach

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html