Artscattleimprovement
Image default
Woningen

Rolluik kapot? Alles wat je moet weten over reparatie rolluiken

Er zijn veel voordelen te benoemen van rolluiken. Zo zorgen rolluiken ervoor dat in de winter de warmte in het huis blijft hangen. Ook kun je bijvoorbeeld de slaapkamer goed verduisteren als je rolluiken hebt en dit kan bijdragen aan een betere nachtrust. Daarnaast isoleren rolluiken het geluid, zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen. Handig als je in een straat woont waar regelmatig veel geluid wordt gemaakt.

Rolluiken hebben dus veel voordelen, maar wat doe je als je rolluik onverhoopt kapot gaat? In deze blog vertellen we je alles over de reparatie van rolluiken.

Reparatie rolluiken zelf uitvoeren

Als jij geen zin hebt in hoge onverwachte kosten, kun je natuurlijk zelf kijken of je kan vinden wat er mis is met het rolluik. Misschien is de oplossing namelijk wel heel eenvoudig en zit er bijvoorbeeld iets klem. Hier hoef je natuurlijk geen monteur voor te laten komen.

Kapot rolluik laten repareren

Het kan zijn dat er toch wat meer aan de hand is met het kapotte rolluik. Dan is het zinvol om iemand te laten komen die er daadwerkelijk verstand van heeft. Vaak is de reparatie van rolluiken snel uitgevoerd en kun jij weer genieten van alle voordelen dat een rolluik te bieden heeft. De gemiddelde kosten van een reparatie variëren tussen de 50 en 600 euro, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat er mis is met het rolluik.  

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-reparatie/