Artscattleimprovement
Image default
Zakelijk

Redenen om je oude hardware te laten opkopen (door een erkend bedrijf)

De kans is aanwezig dat u nog nooit heeft gehoord van partijen die uw oude hardware willen opkopen. Misschien vindt u het ook een beetje een gek concept, waarom zouden die partijen uw oude, stoffige apparaten willen? De kans zit er natuurlijk ook in dat u er wel eens over heeft gehoord, of misschien zelfs over heeft nagedacht. In dit artikel krijgt u enkele argumenten voorgeschoteld waarom ook u uw oude hardware moet verkopen aan desbetreffende partijen.

Onverwachtse meevaller

Als u uw hardware apparaten op kantoor hebt laten vervangen voor nieuwere, snellere en mooiere apparatuur, dan heeft u wellicht de oude apparaten ook nog rondslingeren. Hoe zonde is het eigenlijk dat het daar maar stof staat te happen terwijl hier gewoon een restwaarde op zit. Doordat u de apparaten misschien al was vergeten, kan dit een enorme meevaller zijn. Ineens wil een bedrijf een leuk bedrag geven voor het spul dat toch niet in gebruik is. Het is natuurlijk leuk om onverwachts ineens een som te krijgen. Misschien had u het bedrag wel nodig, of kunt u het ergens goed voor gebruiken. Zorg er wel voor dat u snel bent met het verkopen ervan, want de restwaarde per product vermindert per dag.

Opgeruimd staat netjes

De apparatuur dat stof staat te happen, neemt uiteraard ook ruimte in. Hoe zonde is het dat u geen gebruik kan maken van deze ruimte puur omdat er spullen in de weg liggen die niet eens in gebruik zijn. Hardware is in de meeste gevallen niet erg klein, dus het zal ook niet maar een klein beetje ruimte innemen. Hiernaast zijn hardware producten vaak ook niet lekker stapelbaar, waardoor het niet efficiënt opgeruimd kan worden.

Better safe than sorry

Het bewaren van oude apparatuur brengt ook gevaren met zich mee. U hebt minder aandacht voor de apparaten, dus zal ook niet gauw doorhebben als er iets ontbreekt. Sommige hardware producten kunnen nog vertrouwelijke informatie bevatten, dus wanneer deze in verkeerde handen terecht komen kan dit schadelijk zijn voor uw bedrijf. De kans dat dit gebeurt is altijd aanwezig, misschien niet reuze groot, maar zoals het kopje al zegt: better safe than sorry. U zou het onnodige risico niet moeten lopen, omdat de schade enorm is wanneer het mis gaat.

De conclusie

Ik zal de argumenten om uw oude hardware te laten opkopen nog even op een rijtje zetten: Het levert een leuk bedrag op, het maakt (bruikbare) ruimte vrij en het is veiliger. Deze drie redenen zouden u toch aan het denken moeten zetten. Zo niet, denk dan eens na over argumenten om het niet te doen. Zijn deze er niet tot nauwelijks? Dan raad ik u aan eens aan afspraak te maken met een partij die hardware opkoopt. U kunt bijvoorbeeld een vrijblijvende waardebepaling aanvragen bij CTC IT Solutions uit Nieuwegein.