Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

De beste boxpring 2021 bedden voor u

Alles over de beste boxspring 2021 bedden voor u

Heeft u een boxspring nodig?

Leer wat een boxspring eigenlijk is, wat hij doet en hoe hij de levensduur van uw matras kan verlengen. 

Al overtuigd van uw noodzaak en heeft u echt een boxspring bed nodig? Koop hier uw beste boxspring 2021 bed en matras!

 

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een ondersteuning voor uw matras en is meestal gemaakt van een houten frame, bedekt met stof met veren in het midden. Hij is meestal even groot als de matras die hij moet ondersteunen en daarom kunt u bij de aankoop van een nieuwe matras vaak een matras en een boxspring als set kopen.

 

Een boxspring bed vervult drie behoeften:

 

  1. Om de matras hoger van de grond te tillen zodat je niet als een schildpad op zijn rug in je bed vastzit.
  2. Om schokken op te vangen en de slijtage van de matras te verminderen.
  3. De matras een stevige, vlakke ondergrond geven om op te liggen.

Tegenwoordig is het woord “boxspring” een beetje een verkeerde benaming, omdat de meeste geen veren gebruiken. De term “fundering” is een meer toepasselijke beschrijving. Dit is veranderd in de afgelopen tien jaar of twee. Tot het begin van de jaren 2000 werden in de meeste boxsprings echte veren gebruikt en fungeerden ze als schokdemper voor de matras. Nu gebruiken de meeste matrassen funderingen die gewoon stevige, onbuigzame dozen zijn die de matras ondersteunen. Deze kunnen van hout of metaal gemaakt zijn.

 

Heb ik een boxspring nodig?

Dus, terug naar de hoofdvraag, heb je een boxspring nodig? Wel, je moet de matras ergens op leggen. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

  • Op de grond

U kunt de matras op de grond leggen. Dit geeft de matras de juiste ondersteuning, maar het ziet er niet zo mooi uit, is moeilijker in en uit bed te komen, en is niet zo hygiënisch omdat je op de grond ligt.

  • Op een boxspring

U kunt de matras op een boxspring leggen. Deze tilt de matras van de grond en zorgt voor de stevige ondersteuning die een matras nodig heeft. Dit wordt meestal gebruikt in combinatie met een bedframe om alles van de vloer te houden en eventueel wat bergruimte onder het bed te hebben.

  • Plateaubed, platformbed of pallettenbed

U kunt een plateaubed gebruiken. Deze zijn erg populair in Europa. Ze bestaan uit een platform, massief of met latten. De matras gaat direct op het bed zonder boxspring.

 

Als u echt alles wilt doen, kunt u een verstelbare elektrische bodem voor uw matras nemen. Dit is een basis met een motor erin die functies kan hebben zoals het hoofd omhoog brengen, de benen omhoog brengen, of zelfs een massagefunctie. 

 

Wat als ik al een boxspring heb?

Als u al een boxspring heeft, moet deze waarschijnlijk vervangen worden. Als u een nieuwe matras op een oude boxspring legt, loopt u het risico dat de boxspring verslijt of breekt, waardoor de matras begint door te zakken. Als dit gebeurt, kan de garantie op de matras komen te vervallen. Bovendien, als uw boxspring erg oud is, kan het het oude verende type zijn en niet het nieuwere funderende type boxspring. Hierdoor zal de matras anders aanvoelen.

 

Waarom zou ik eigenlijk nog een boxspring bed gebruiken?

Omdat de fundering of boxspring ook schokken opvangt als hij goed geïnstalleerd is. Misschien springt u graag letterlijk in bed. Misschien bent u onhandig en valt u wel eens letterlijk in bed. In dat geval zit de boxspring tussen uw matras en de fundering. Zonder een boxspring slaat u tegen de matras en de matras tegen de grond en verder niets.

 

Voor meer informatie over de beste boxspring 2021 matrassen en bedden shop je bij Slaapwijsheid.nl.

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/boxspring