Artscattleimprovement
Image default
Aanbiedingen

Jouw gids voor het vinden van de perfecte vloerlamp

Vloerlampen zijn ontzettend veelzijdig. Of je nu een gezellig hoekje wilt verlichten of wat sfeerverlichting wilt toevoegen, een vloerlamp is de perfecte manier om dat te doen. Maar met zoveel opties kan het lastig zijn om de juiste te vinden. Ook is niet elk type geschikt voor elk doeleinde en elke plek. Daarom zijn hier deze tips om te kunnen ontdekken welk item het beste voldoet aan jouw wensen en voorkeuren.

Soorten vloerlampen

De eerste stap bij het vinden van je perfecte vloerlamp is bepalen welk type je nodig hebt. Waar sommige varianten vooral licht naar boven laten schijnen, hebben anderen meer “vertakkingen”. Dit zorgt ervoor dat het licht naar verschillende kanten gaat. Ook zijn er lampen te koop die een lampenkap hebben waardoor het licht vooral naar beneden schijnt. Naast de manier van licht geven, zijn er verschillende designs. Er zijn lampen met veel decoratieve elementen maar ook minimalistische ontwerpen zijn verkrijgbaar. Welke het meest geschikt is, ligt natuurlijk aan de rest van jouw interieur.

Een stijl kiezen

Naast de manier van licht geven, zijn er verschillende designs. Er zijn lampen met veel decoratieve elementen maar ook minimalistische ontwerpen zijn verkrijgbaar. Welke het meest geschikt is, ligt natuurlijk aan de rest van jouw interieur. Wil je iets klassieks en tijdloos? Of misschien iets moderner en/of geometrisch? Met zoveel beschikbare stijlen is er vast wel iets dat perfect bij jouw interieur past. Klassieke stijlen zijn traditionele koperen of koperen armaturen, terwijl moderne stijlen strakke lijnen kunnen hebben of unieke vormen zoals bollen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De juiste maat vinden

Bij het kopen van een vloerlamp is de maat belangrijk! Je wilt iets dat niet te klein (of te groot) is voor je ruimte. Indien mogelijk, meet de ruimte op voordat je gaat winkelen – dat geeft je een idee van hoe groot (of klein) je nieuwe lamp moet zijn voordat je hem koopt.

https://www.sfeer.nl/