Artscattleimprovement
Image default
Onderwijs

Nieuwe taal leren? Overweeg Japans of Koreaans eens

Het leren van een nieuwe taal kan ontzettend waardevol zijn en is een absolute verbreding van je horizon. In dit blog behandelen we twee talen in het bijzonder. Deze talen zijn minder gebruikelijk, maar zeker niet minder waardevol. We hebben het over Japans en Koreaans. Een cursus Japans kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Japanse cultuur en geschiedenis. Koreaans is op zijn beurt weer heel erg interessant door de vele kunstvormen die de cultuur rijk is. 

 

Japans 

Japans is een unieke taal met een eigen schriftsysteem en grammatica. Het leren van het schriftsysteem kan daarom in eerste instantie uitdagend zijn, maar met de juiste begeleiding kan het ook heel fascinerend zijn. Door het leren van Japans krijg je ook nog eens toegang tot een rijke en diverse cultuur, met traditionele kunstvormen zoals kabukitheater en ukiyo-e prenten, moderne popcultuur zoals manga en anime, en een ongelooflijk gevarieerde keuken met gerechten zoals sushi, ramen en tempura.  

 

Koreaans 

Als alternatief voor Japans kan een cursus Koreaans een interessante keuze zijn. Koreaans heeft ook een eigen alfabet en unieke grammatica. Door het leren van Koreaans zal het vele malen makkelijker zijn om de culturele schatten van Korea te ontdekken, met traditionele kunstvormen zoals dans en muziek, de moderne K-pop cultuur en heerlijke gerechten en producten zoals bibimbap en kimchi. Doordat de taal door relatief weinig mensen wordt gesproken, verschaf je jezelf ook een unieke kwaliteit voor op je cv, door de taal te leren. 

 

Toch iets anders? 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer talen om te leren. Spaans is bijvoorbeeld een van de meest gesproken talen ter wereld en wordt in veel verschillende landen gesproken. Frans is een taal met een rijke literaire geschiedenis en wordt wereldwijd als een elegante taal beschouwd. Of wat dacht je van Duits, een taal die bekend staat om zijn nauwkeurigheid en grondigheid? 

 

Kortom, het leren van een nieuwe taal kan een verrijkende ervaring zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in Japans, Koreaans, Spaans, Frans, Duits of een andere taal, er zijn talloze mogelijkheden om te leren en je horizon te verbreden. 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/koreaans/