Artscattleimprovement
Image default
Onderwijs

Workshops voor school

Altijd een goed idee: workshops voor school. Educatief, amuserend en het draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Er is zoveel keus in verschillende soorten workshops, dat we de leukste nader toelichten. Van podcast maken tot filmacteren: welke workshop wordt het?

Kunst en cultuur echt beleven

Bijna alles draait om kunst en cultuur. Het is dan ook belangrijk om kinderen op jonge leeftijd hier kennis mee te laten maken. Zelf kunst en cultuur beleven kan middels workshops voor school. Hierbij is het mogelijk om voor een workshop te kiezen maar ook om meerdere workshops met elkaar te combineren. Zo kan de hele school meedoen en geniet iedereen van een leerzame middag of dag.

De workshops hebben een educatief actief maar vooral amuserend karakter. Op een leuke manier maken leerlingen kennis met verschillende materialen, leren ze samenwerken en verleggen hun grenzen. Kids die tijdens en na een workshop zichtbaar groeien, hoger kan de verwachting niet zijn.

De leukste workshops voor op school

Laten we eens gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. Een kort overzicht van de leukste workshops voor school, bedoeld voor kinderen van de basisschool en middelbare school. Iedereen mag meedoen: jongens en meisjes, groot of klein.

Vloggen en 3d printen

Deze twee workshops hebben niet direct iets met elkaar te maken maar zijn wel razend populair. Zowel vloggen als 3D printen past helemaal bij deze tijd. Sterker nog: deze workshops hebben de toekomst. Tijdens de workshop vloggen gaan de kinderen niet alleen met een camera aan de slag, ook moeten ze actief een onderwerp bedenken en goed acteren. Via een camera tegen het publiek praten, het is soms moeilijker dan gedacht. Niet na het afronden van deze leuke workshop.

Ook de workshop 3D printer pen tekenen is een absolute aanrader. Leerlingen kunnen bijna alles maken, van sieraden tot complete sculpturen. Nauwkeurigheid, concentratie en zorgvuldig omgaan met materialen, er valt een hoop te zien, te beleven en natuurlijk te leren.

Workshop CKV (activiteiten voor school)

CKV oftewel culturele en kunstzinnige vorming is ontzettend belangrijk. Het komt niet alleen op de middelbare scholen voor, steeds meer basisscholen richten zich op CKV. Toch begint het op de middelbare school pas goed en wordt het tijd om de leerlingen kennis te laten maken met kunst en cultuur.

De workshop CKV staan natuurlijk helemaal in het teken van culturele activiteiten. Ook nu weer kan gekozen worden voor verschillende workshops, zowel vooraf bepaald als op maat. De CKV workshops zijn bedoeld voor leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar.

Het ruime aanbod workshops CKV maakt het er misschien niet gemakkelijker op, want er is veel keuze. Om maar een greep uit het aanbod te doen: voorstellingen op het gebied van spel, theater, muziek of goochelen. Een mix van cabaretier, muziek, goochelen of dans en sport. Verrassende workshops waar leerlingen nog lang over napraten.

Met een compleet dagproject worden alle leerlingen op een creatieve en leerzame manier bezig gehouden. Bijvoorbeeld middels een startdag, een eigen voorstelling maken of het creëren van een

https://www.kleinkunstig.nl