Artscattleimprovement
Image default
Huishoudelijk

Waar moet een goed vliegengordijn aan voldoen?

Het duurt nog even. Maar over enkele maanden staat de lente weer voor de deur en willen we graag de deur weer open houden. Het is prettig om de heerlijke voorjaarslucht in je woning te laten waaien, maar dan wel graag zonder alle vliegen en andere insecten. Een vliegengordijn is hiervoor de beste oplossing.

Vliegengordijnen zijn zo gemaakt dat ze je het gevoel geven dat je de deur open hebt staan. Dat heb je natuurlijk ook. Maar als je de deur open zet en niets aan insectenwering doet, dan heb je binnen de korste keren je hele huis vol met vliegen en muggen. Een goed vliegengordijn zorgt voor voldoende ventilatie en houdt insecten tegen.

Nou zijn er echter wel honderden deurgordijnen en ik begrijp heel goed dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Dat is ook de reden van dit blog. Om je een zo goed mogelijk advies in je aankoop te geven. Hoe vervelend ook, over het algemeen geldt: Hoe duurder het vliegengordijn, hoe beter de werking. Je kunt van een simpel draadjesgordijn van net iets meer dan een tientje niet verwachten dat deze net zoveel vliegen tegen houdt als een zwaar kralengordijn met heel veel strengen.

 

Geen vliegen met dit vliegengordijn

Wat belangrijk is, is de dichtheid van het gordijn. Hangen er over de hele breedte maar 30 touwtjes met kraaltjes? Dan ben ik bang dat er nog behoorlijke kieren zullen zijn. Dat geldt weer niet voor de kattenstaart gordijnen. Die strengen zijn namelijk lekker pluizig en behoorlijk dik. Kieren zul je in dit soort deurgordijnen dan ook niet vaak tegenkomen. Wat heel fijn is aan de kattenstaarten is de prijs. Welke nog realitief laag licht. Kwalitatief gezien zijn dit ook goede deurgordijnen waar je echt jarenlang plezier van kunt beleven. En ook als je huisdieren hebt, zijn dit prettige gordijnen. Dieren raken er gauw aan gewend en kunnen zelfstandig naar binnen en buiten lopen. Op internet zijn genoeg websites te vinden die dit soort gordijnen verkopen. Kijk bij aankoop ook altijd naar de levertijden. Er zijn winkels die lange levertijden hebben. En dat wil je natuurlijk niet als het voorjaar begint. Je wil dan direct je vliegengordijn ontvangen zodat je de deur lekker open kunt zetten.

https://www.vliegengordijnkopen.nl/