Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Hoe wordt de barcode gebruikt

Niet veel mensen hebben kennis over de verschillende barcodes. Toch heb je in het dagelijkse leven best vaak met barcodes te maken. Je vindt ze bijvoorbeeld terug in de supermarkt, kledingwinkels en de bioscoop. Er bestaan er duizenden verschillende barcodes zoals, de normale streepjescode op supermarkt artikelen, een ISBN code voor boeken en een QR code op een artikel om de gebruiker naar een website te sturen. Door deze codes toe te voegen op de producten worden ze authentiek gezien. Dit doordat het product in de database van het bedrijf wordt toegevoegd. Hierdoor lukt het om het product af te rekenen bij de kassa, marketing toeppassingen toepassen en kijken of je artikelen moet bijvullen. Kortom is de barcode een hele handige toepassing om het product te digitaliseren. Maar hoe wordt het gemaakt en waar positioneer je het op het product? In dit artikel lees je hierover.

 

Barcode maken

Een barcode valt te printen door een barcode printer. Hiermee kan je vele verschillende barcodes creëren. Hiervoor heb je naast de printer ook speciaal labelprint nodig. Hierdoor is het mogelijk om een plaklabel de nodige inkt te gaan gebruiken om erop te printen. Kortom zijn er niet veel vereisten nodig om een barcode te maken.

  

Positie van de barcode

Om de barcode op een artikel te plaatsen, heb je eerst kennis nodig over de regels die hierbij komen. Je mag het bijvoorbeeld niet op de voedingsinformatie plaatsen. Anders kan de klant niet zien of er noten in zitten als degene noten allergie heeft. Daarnaast is er een vaste formaat voor de witruimte van een barcode. Zo moet het 37,29mm breed en 25,93mm hoog zijn. Verder zijn kleuren belangrijk. Zo moet het op een lichte achtergrond en met zwart inkt worden geprint, zodat een scanner met een rode laser het product kan waarnemen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/