Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

De kracht van zonne-energie

De zon is het centrum van onze melkweg, het is de bron van leven. Zonder de stralen van de zon zou er geen leven op aarde kunnen zijn, dus we moeten heel dankbaar zijn voor die zon. Elke dag weer komt de zon op en elke avond weer gaat zij onder. In deze roerige tijden is het iets wat nooit verandert, de zon is een constante in onze levens waar we op kunnen vertrouwen. In alle hectiek gaat de zon altijd nog op en onder. Nog een voordeel van de zon is, dat ze gratis en voor niks de hele dag schijnt. Daar hoef je geen cent voor neer te tellen. Sterker nog, we kunnen winst maken door de zon te gebruiken. Hoe? Met zonnepanelen natuurlijk! In dit artikel leg ik je uit hoe die zonnepanelen nou eigenlijk werken.

 

Het was 1839 toen de Franse natuurkundige Becquerel ontdekte dat zonlicht een bron van elektriciteit kan zijn. Ineens was het mogelijk om de energie van de zon om te zetten in elektriciteit, waar wij bijvoorbeeld onze laptops mee kunnen opladen. Maar hoe wordt dat zonlicht dan omgezet? Dat gebeurt met de stof silicium. Als zonnestralen op silicium vallen, dan worden er in het silicium elektronen losgemaakt. Deze elektronen gaan dan bewegen en zo ontstaat er een bepaalde spanning in een zonnecel, elektriciteit dus.

 

Wanneer je hier niets mee doet, blijft deze spanning gewoon in de zonnecel van silicium zitten. Echter, als je meerdere zonnecellen achter elkaar legt, dan kan de stroom gaan lopen. Je hebt natuurlijk wel een ronde kring nodig, anders blijven de elektronen alsnog in de cel. De zonnecellen moeten op het elektriciteitsnet of op een accu worden aangesloten.

 

Zonnecellen kopen is op de lange termijn heel winstgevend en ze zijn ook nog eens duurzaam. Twee redenen om zonnepanelen kopen te gaan! Je zal er zeker heel veel plezier van hebben. 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/