Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

HR-adviseur worden

 

Een Human Resource manager, ook wel een HR adviseur, is samen met de Human Resource manager afdeling verantwoordelijk voor het personeel. Ze zijn verantwoordelijk voor het werven van personeel, voor het selecteren en belonen. En daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het opleiden van het personeel zelf binnen het bedrijf. Elk bedrijf heeft een Human Resource manager afdeling. Ook zorgt een Human Resource manager ervoor dat de belangen voor het personeel worden nageleefd. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsvoorschriften en wetgeving waarin zaken zoals loonadministratie in verwerkt staat.

 

Hoe word je nou Human Resource manager en hoe weet je nou of deze opleiding bij jou past?

Om Human Resource manager te worden volg je vaak de opleiding Human Resource management. Deze opleiding is in heel veel scholen in Nederland te volgen en deze opleiding duurt 4 jaar. Je kan er voor kiezen om de opleiding Human Resource management in voltijd of in deeltijd te doen, maar in beide gevallen duurt deze opleiding vier jaar. Maar je hoeft niet perse HRM gestudeerd te hebben om Human resource manager of human resource adviseur te worden. Je kan namelijk ook opleidingen als arbeids- en organisatie psychologie, bedrijfskunde, toegepaste psychologie en psychologie volgen. Dit zijn namelijk ook vakken die veel terug komen bij de studie HRM. 

 

Om te weten of de opleiding HRM bij je past is lastig. Je weet eigenlijk nooit echt zeker of een opleiding bij je past tot dat je er zelf aan begonnen bent. Natuurlijk zijn er wel een paar eigenschappen die er op kunnen duiden dat deze opleiding bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan het willen werken met mensen of een belangrijke schakel willen zijn in een organisatie. Herken je deze dingen in jezelf? Dan is het wellicht een goede keuze om de opleiding HRM te gaan volgen. 

http://cbbs.nl/