Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Drie redenen waarom een etiket op een artikel niet mag ontbreken

 

Drie redenen waarom een etiket op een artikel niet mag ontbreken

Het is je vast niet ontgaan. Op dit moment is er een wereldwijde trend gaande. Het lijkt wel alsof alle consumenten zoveel mogelijk willen weten over de producten die zij kopen. Zij zoeken continu naar het etiket om in beeld te krijgen waar het product van is gemaakt. Dat is niet alleen in kledingwinkels het geval, maar ook supermarkten en andere kleine boetiekjes krijgen er steeds vaker mee te maken. Voordat je een etiketteermachine aanschaft om je eigen etiketten te maken, is het van belang om te begrijpen waarom consumenten daar voortdurend naar op zoek zijn.

Milieubewust

De hoeveelheid mensen die bij hun aankopen de duurzaamheidsgraad van het product in de overweging meenemen, neemt explosief toe. Echter kan men niet altijd met het blote oog waarnemen in hoeverre een artikel milieubewust is geproduceerd. Daarom is het belangrijk dat alle ingrediënten en materialen netjes op een etiket staan aangegeven.

Allergieën

Andere consumenten geven weer aan dat zij een etiket belangrijk vinden omdat zij voor bepaalde middelen allergisch zijn. Dat kan dus voor bepaalde soort stof of voedsel zijn. Ook in dit geval is een heftige allergische reactie makkelijk te voorkomen. Als de klant het maar zelf kan controleren.

Schoonmaken

Tot slot is het goed om je te realiseren dat je niet alle producten of kledingstukken op dezelfde manier kunt schoonmaken. Om schade te voorkomen, leest men vooraf het liefst op het etiket af wat de was mogelijkheden zijn.

Als je een eigen onderneming hebt, is het goed om te beschikken over een eigen etiketteersysteem. Op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat er op al je producten en artikelen een etiket te vinden is waarop alle ingrediënten en materialen staan. Dat voorkomt uiteindelijk dat milieubewuste consumenten je product links laten liggen. Verder is het ook handig dat klanten met een bepaalde allergie van te voren weten of het artikel hen geen allergische reactie oplevert. En voor de mensen die alles netjes sorteren tijdens het wassen, kan het ook erg handig zijn.

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/