Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Je producten sneller op Marktplaats verkopen

Webshops als Marktplaats en Vinted liggen steeds beter in de markt de afgelopen jaren. Door de milieuproblemen komen steeds meer mensen achter het belang van hergebruiken. Daarnaast zijn er veel mensen die bepaalde, vooral elektronische producten te duur vinden en / of niet kunnen betalen. Daarom gaan deze twee platformen zo goed. Op Marktplaats kan je binnen Nederland makkelijk tweedehandsspullen kopen. Je moet ze echter wel zelf ophalen bij de desbetreffende persoon. Het fijne aan Marktplaats is wel dat het gratis is om iets te verkopen en ook als je iets koopt, hoef je geen geld af te staan aan het platform. Vinted richt zich vooral op kleding, maar branched de laatste tijd steeds meer uit naar andere producten. Bij Vinted kan je producten kopen uit allerlei landen in Europa, vooral uit Frankrijk en Spanje is er veel aanbod. Je staat hier bij je koop een gedeelte af aan het platform.

Maar hoe zorg je ervoor dat als je iets verkoopt op deze sites, je er ook zo snel mogelijk met een geweldige prijs vanaf bent? Ten eerste is de zoekterm belangrijk. ‘camos achteruitcamera’  zal minder potentiële kopers opleveren dan ‘achteruitrijcamera te koop’. Zo heb je je zoekopdracht algemeen gemaakt.

Daarnaast is het belangrijk dat je goede foto’s bijvoegd. Ten eerste zodat de koper kan zien dat het product van goede kwaliteit is, in plaats van helemaal gekrast of verouderd. Ten tweede kan het bij kleding bijvoorbeeld erg helpen een mooie foto te maken. Wanneer de koper dan door de foto’s scrolt, is het lastiger te bepalen voor diegene of hij de kleding of de foto nou zo mooi vindt. Hierdoor zal hij sneller tot kopen overgaan. Zorg dus altijd dat je een mooie, duidelijke en heldere foto plaatst, het liefste meerdere. Dan zal je namelijk veel meer kopers aantrekken.

https://www.vanzwitserland.nl/