Artscattleimprovement
Image default
Marketing

Moneybrid en Keeping samen om uren makkelijk te factureren

Om nog gemakkelijker en nauwkeuriger jouw uren te kunnen factureren, hebben wij een splinternieuwe intergratie met moneybird geintroduceerd. Dit is een onderdeel van ons nieuwe Plus-abbonoment. Vandaag gaan we dieper in op de koppeling met Moneybird en lichten we een aantal unieke aspecten van deze integratie toe.

 

Wat is moneybird precies?

Moneybird is een online-boekhoudprogramma waarmee je de boek­houding van je onderneming slim en gebruiks­vriendelijk kunt inrichten. Je wilt als ondernemer natuurlijk zo min mogelijk bezig zijn met administratie en zoveel mogelijk bezig zijn met je kern­activiteiten. Net als Keeping, helpt Moneybird je daar ook bij.

 

simpel en snel gewerkte uren verwerken met Keeping en Moneybird.

Om te kopppelen met een facturatueprogramma heb je minstens Keeping nodig. Daarnaast heb je ook een apart Moneybird-account nodig. Een eventueel benodigd Moneybird-abonnement is niet inbegrepen.

 

Direct nieuwe facturen aanmaken op basis van je gewerkte uren.

We herkennen het allemaal: je hebt een project afgerond na een aantal weken en gaat nu een factuur sturen gebaseerd op de inspanning en resultaten die je geleverd hebt. Vlug even Keeping openen, een rapportje downloaden in Excel en door naar Moneybird om je factuur voor elkaar te toveren. Dat kan sneller, beter en nauwkeuriger toch? Dat klopt!

 

Vanaf nu maak je met een paar klikken direct via je rapporten een factuur aan. Je past via de uitgebreide selectieopties de factuur aan naar wens en verstuurt deze vervolgens naar je Moneybird-administratie. Eenmaal daar kijk je de factuur nog een laatste keer na en klik je op verzenden.

Dat was het: je factuur, gebaseerd op exacte uren in Keeping, is nu verzonden. Lekker nauwkeurig en gemakkelijk.

 

Maak onderscheid tussen indirecte en directe uren

Om factureren met Moneybird en Keeping gemakkelijker te maken, kun je nu onderscheid maken tussen directe en indirect uren. Heel handig, want je kunt niet altijd alle uren factureren aan een klant. Je specificeert per project en taak welke uren als directe uren gemarkeerd mogen worden en welke niet.

 

Reeds verstuurde facturen associëren

Maar wat als ik de factuur al eerder verzonden heb? Dat maakt niet uit, je kunt reeds verstuurde facturen ook associëren met je uren in Keeping. Dat gaat eigenlijk op dezelfde manier. In Keeping zie je een lijstje met facturen waarmee je uren kunt associëren, vervolgens kies je welke uren daarbij horen en specificeer je de urenverdeling. Klaar. Je hebt nu inzicht in de opbrengst van je geassocieerde facturen, direct binnen Keeping.

 

De opbrengst van je uren, direct in je rapporten

We wilden bij Keeping echter verdergaan dan alleen gemakkelijk factureren, daarom hebben we het mogelijk gemaakt om al je facturatie-opbrengsten weer te geven in je Keeping-rapporten. Zo blijf je bij de les en kun je altijd in de gaten houden hoe de verhouding is tussen bijvoorbeeld gefactureerde en niet-gefactureerde uren. Vooral handig als je een project wilt kunnen beoordelen gebaseerd op harde cijfers! Bekijk de opbrengst van je Moneybird-facturen direct in je rapporten in Keeping.

 

Bij het aanmaken en associëren van een factuur kun je dan kiezen of je alleen directe uren wilt meenemen, of dat je indirecte uren ook een plekje geeft op je factuur, dat is wel zo flexibel.

https://keeping.nl/urenregistratie-integratie-voor-factureren/moneybird