Artscattleimprovement
Image default
Internet

Bespaar geld op met behulp van Search Engine Optimization.

Je hebt vast wel eens van Search Engine Optimization (SEO) gehoord, maar je weet misschien nog niet wat SEO Den Haag precies is. Het klinkt misschien een beetje als een ver van mijn bed show, maar Search Engine Optimization is een belangrijke, en bovendien goedkope marketingtactiek. Het is bijvoorbeeld een goedkoop alternatief voor het plaatsen van advertenties, en je hoeft bovendien niet constant te blijven betalen om SEO te laten werken, ook eenmalige SEO kan je al een heel eind brengen. In dit artikel zullen we de kort uitleggen wat SEO is, en we zullen ook uitleggen hoe SEO uw bedrijf geld kan besparen.

Hoe werkt SEO en waar komt het eigenlijk vandaan?

Search Engine Optimization is het voor zoekmachines optimaliseren van jouw site. Je doet dit zodat jouw site bovenaan zoekmachines (zoals Google, Bing, Ecosia, Qwant, etc.) komt te staan. Vroeger was SEO uiterst simpel: gooi wat vaak gezochte woorden op je site en hij komt vanzelf bij veel zoekopdrachten naar boven drijven. Dit systeem had als probleem dat sites zo de zoekmachines konden kapen en werkelijk alles bovenaan konden laten komen. Op een gegeven moment begon Google met het soorten op basis van de hoeveelheid sites die naar een pagina teruglinken. Dit systeem werd de standaard voor zoekmachines, en SEO veranderde mee, met bijvoorbeeld linkbuilding. Tegenwoordig letten zoekmachines op veel meer factoren en is SEO een stuk complexer.

Waarom SEO vaak goedkoper is dan normale advertenties.

SEO klinkt misschien een stuk ingewikkelder dan een advertentiebedrijf betalen om jouw advertenties bij een aantal interesses te tonen, maar een SEO bureau betalen is vaak goedkoper dan die advertenties. SEO bestaat namelijk alleen uit vaste kosten, levert de SEO meer clicks dan verwacht op? Dan is dat mooi. Traditionele advertenties daarentegen kosten meer geld voor ieder click. Ook is SEO duurzamer: hoewel je je website toch steeds mee moet laten bewegen met het zoekmachinelandschap val je als je even met SEO stopt niet meteen naar beneden, terwijl dit bij advertenties wel het geval is.