Artscattleimprovement
Image default
Sport

Sporten met elektrische impulsen in een EMS studio

Wil jij sporten met elektrische impulsen? Dat kan in een EMS studio. Er zijn op verschillende plaatsen door het land EMS studio’s te vinden, goede studio’s werken met de producten en apparatuur van StimaWELL. Trainen met EMS is geschikt voor beginnende sporters, maar zeker ook voor gevorderde sporters. EMS wordt zelfs vaak ingezet bij topsporters, om nog fitter te worden. Voor de niet-topsporters onder ons is EMS training een makkelijke en snelle manier om goed fit te worden, fit te blijven en je spieren sterk te maken.

Tijdens een EMS training worden alle spiergroepen in ons lichaam van buitenaf gestimuleerd door middel van elektrische signalen. Deze elektrische signalen bereiken onze spieren middels elektroden die in een pak verwerkt zijn. Het trainingspak/stimulatiepak van StimaWELL is uitgerust met maar liefst 12 elektrodeparen, precies voldoende om alle spieren tegelijkertijd aan te kunnen spreken. Het trainingspak is via snoertjes aangesloten op het EMS apparaat. De elektrische signalen worden vanuit het EMS apparaat naar het trainingspak gezonden. Je kan kiezen uit vele trainingsprogramma’s, er staan wel 70 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s op het EMS apparaat van StimaWELL! Ben je een training gestart en vind je de sterkte van de elektrische signalen toch te zwaar? Je kan op elk moment, ook tijdens een training, de sterkte van de signalen veranderen.

EMS training mag je maximaal 2x in de week uitvoeren. Het is namelijk belangrijk om de spieren tussen de trainingen door voldoende rust te geven. Is het echt mogelijk om binnen deze korte tijd de gewenste resultaten te behalen? Jazeker! 20 minuten trainen met EMS staat gelijk aan meerdere uren conventioneel trainen in de sportschool. Dit verschil zit hem in het feit dat je met EMS alle spiergroepen tegelijkertijd kunt trainen, iets dat met conventioneel sporten gewoon onmogelijk is.

Liever thuis trainen? Dat kan!

Wil je liever niet naar een studio moeten reizen om te trainen maar zou je het liefst thuis kunnen trainen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een EMS apparaat, EMS toebehoren en een EMS pak kopen of huren kan bij StimaWELL. Voor actuele aanschaf- of huurkosten verwijzen we je door naar de website van StimaWELL, stimawell.com/nl.

https://www.stimawell.com/nl-nl