Artscattleimprovement
Image default
Sport

Hoe word je een succesvol yogaleraar?

Jouw passie is yoga en je doet het misschien wel elke dag, dan wil je misschien wel je baan maken van deze passie. Dit kan natuurlijk er is genoeg vraag naar yogadocenten, maar helaas ook genoeg aanbod. Je hebt als yogaleraar genoeg concurrentie en je moet je zelf dus gaan onderscheiden. Hoe kan je er voor zorgen dat je een succesvol yogaleraar wordt? Hieronder worden verschillende tips gegeven. 

Cursussen en/of opleidingen

Om een succesvolle yogadocent of instructeur te worden moet je in bezit zijn van een diploma of certificaten. Dit is belangrijk voor de professionele uitstraling naar buiten en natuurlijk dat je kennis hebt van het gene wat je andere mensen leert. Veel partijen bieden een 200 uur yoga opleiding aan. In zo’n opleiding kom je van alles te weten over wat een yogadocent zijn inhoud. Zo leer je van alles over coaching, oefeningen, assisteren en de verschillende soorten yoga. Onderscheiden in het grote aanbod yoga docenten is belangrijk, daarom kan het van belang zijn om je dus ook te onderscheiden in de diploma’s en certificaten die je hebt. Zo kan je gaan specialiseren in een bepaalde soort yoga.

Financiële zekerheid inbouwen

Als je begint als yogadocent betekent dit niet dat je direct een klas vol hebt natuurlijk. Het kost tijd om klanten te werven en dus inkomsten te genereren. Het is dus belangrijk om financiële zekerheid in te bouwen. Een tip kan zijn om een baan te houden naast de baan als yoga docent. Dit betekent niet dat je dit je hele leven moet doen, maar voor de opbouw van jouw bedrijfje is dit zeker handig. Daarnaast is het handig om niet meteen een studio of locatie te gaan huren of kopen. Begin bijvoorbeeld eerst met lessen online of op locatie van de klant. Zo kan je verder leren als docent en heb je niet de hoge huurkosten van een locatie.

Klanten werven

Met de juiste papieren kom je er niet alleen. Je moet om geld te verdienen ook klanten gaan werven. Dit kan je ten eerste doen doordat je een goed verhaal hebt met je opleidingen. Je moet dit ook gaan doen door marketing. En dan wordt niet alleen bedoelt flyers wegbrengen, maar gebruik vooral van social media. We leven tegenwoordig in een cultuur die niet zonder social media kan. Veel mensen besteden veel uren op social media platformen, en deze platformen zijn dus het perfecte medium om bekend te worden met jouw yogalessen. Zorg dus voor goede en unieke content die de aandacht van een mogelijke lezer kan trekken. Belangrijk is om gebruik te maken van beeld en geluidsmateriaal, zoals filmpjes, podcast en foto’s. Mond-tot-mond reclame is een heel effectief middel. Door te zorgen voor een groot aantal volgers of misschien wel fans wordt je naam en bedrijf ook bij andere genoemd.

Overige tips

Naast het specialiseren, financiële zekerheid inbouwen en klanten werven kan je nog meer dingen doen om je te onderscheiden en succesvol te worden. Omring bijvoorbeeld je zelf met andere docenten of leraren of deskundigen. Ten eerste is het fijn om dingen te kunnen delen met deze mensen en daarnaast kan je ook indrukken en ideeën krijgen van concurrenten. Wat voor de rest belangrijk is dat je het enthousiasme en de passie blijft overbrengen, dit kan al zijn in kleine gesprekken, e-mails of op social media. En als laatste is de tip om niet te snel op te geven. Het zal niet meteen makkelijk gaan, maar blijf hard werken en het resultaat zal vast komen.