Artscattleimprovement
Image default
Sport

EMS Training: Effectief trainen en resultaten behalen met het SYMBIONT Smart Body System

EMS training is een effectieve manier om spieren te trainen en resultaten te behalen. Bij EMS training wordt gebruik gemaakt van elektrostimulatie, waarbij elektrische impulsen naar de spieren worden gestuurd. Dit zorgt voor een verhoging van de efficiency van de training en geeft meer resultaat in kortere tijd. Een EMS training van 20 minuten per week biedt hetzelfde resultaat als een traditionele workout sessie van 3 tot 4 uur.

EMS training kan onder andere gebruikt worden om af te vallen, bij krachttraining en voor spierversteviging. Het is een effectieve manier om de spieren te trainen en resultaten te behalen. EMS training is ook populair geworden onder particulieren die thuis willen sporten. Echter, het vergt een hoge mate van zelfdiscipline om thuis te sporten en sommige mensen haken hierdoor af. Daarom neemt de motivatie om de EMS trainingen voort te zetten onder begeleiding van een professional in de sportschool toe.

Bij EMS trainingen in de sportschool wordt gebruik gemaakt van het SYMBIONT Smart Body System. Dit systeem biedt medisch gevalideerde stimulatieprogramma’s en een analyse van lichaams- en trainingsgegevens. Hierdoor kan het programma aangepast worden aan de persoonlijke doelstellingen en kunnen optimale resultaten behaald worden. Het SYMBIONT Tec Suit is een EMS trainingspak dat voorzien is van elektroden en gebruikt wordt tijdens de EMS trainingen. Het pak is speciaal gemaakt voor gebruik in sportscholen en biedt hoog draagcomfort en optimale bewegingsvrijheid.

EMS training biedt vele voordelen, zoals tijdsbesparing, spieropbouw, gewichtsverlies en verbetering van het metabolisme. Het is geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters en kan gebruikt worden voor verschillende soorten training, zoals cardio, krachttraining en bodybuilding. EMS training met het SYMBIONT Smart Body System is een innovatieve en effectieve manier om de spieren te trainen en resultaten te behalen.

Wat zijn de belangrijkste gegevens die worden gemeten met het SYMBIONT Smart Body Device?

Het SYMBIONT Smart Body Device, ook wel bekend als het EMS apparaat, meet verschillende belangrijke gegevens tijdens de training. De belangrijkste gegevens die worden gemeten zijn:

  1. Body Composition: Dit wordt gemeten door middel van BIA-analyse en geeft informatie over het water-, spier- en vetpercentage van het lichaam.

  2. Spieractiviteit: Het SYMBIONT Smart Body Device meet de spieractiviteit door middel van EMG (elektromyografie). Dit geeft inzicht in de activiteit van de spieren tijdens de training.

  3. Bewegingen: Het apparaat maakt gebruik van versnellingssensoren om de bewegingen van het lichaam tijdens de training te meten. Dit helpt bij het analyseren van de bewegingspatronen en het verbeteren van de techniek.

  4. Hartfrequentie: Het SYMBIONT Smart Body Device meet de hartfrequentie tijdens de training. Dit is een belangrijke indicator voor de intensiteit van de training en het herstelvermogen van het lichaam.

  5. Hartfrequentievariabiliteit (HRV): Dit is een meting van de variabiliteit in de tijd tussen twee hartslagen. HRV geeft informatie over de balans tussen inspanning en herstel en kan helpen bij het optimaliseren van de trainingsintensiteit.

Naast deze gegevens worden er ook trainingsgegevens als referentie gemeten, zoals de duur van de training, het aantal herhalingen en de intensiteit van de training. Deze gegevens worden geanalyseerd en geëvalueerd om de prestatiesituatie na elke trainingseenheid te beoordelen en waardevolle conclusies te trekken voor een geoptimaliseerde training.

https://www.symbiont360.com/nl