Artscattleimprovement
Image default
Internet

Vergelijk en kies de juiste internetprovider

Wanneer je opzoek bent naar een internet abonnement, kom je allerlei providers tegen die allemaal wel iets anders moois te bieden hebben. Jij bent opzoek naar snel internet en de provider die in jou buurt het beste werkt. Ook niet belangrijk is de service die de provider garandeert en de totale kosten. Om hier achter te komen is het handig om alle providers op een rijtje te zetten en het internet vergelijken. Het handige hiervan is, dat je er gelijk achter komt welke provider de beste deal voor jou heeft en dat je dus niet achteraf jezelf voor de kop slaat, omdat je beter een andere provider had kunnen kiezen. 

Voor het vergelijken van internet moet je een aantal stappen doorlopen:
1. Kiezen van de juiste internetsnelheid
Eerst moet je te weten komen wat internetsnelheid is en welke snelheden voor jou huishouden optimaal zijn. Internetsnelheid kan je onderverdelen in downloadsnelheid en uploadsnelheid.
Downloadsnelheid is de snelheid waarmee je bestanden kan downloaden vanaf het internet.
Uploadsnelheid is de snelheid waarmee je bestanden kan versturen via het internet.
Beide worden uitgedrukt in megabits per seconde en vaak is de downloadsnelheid hoger.

Nu je weet wat internetsnelheid precies inhoudt gaan we verder met de verschillende snelheden.
– minder dan 20 Mbit/sec: voor als je alleen woont of wanneer er niet veel gebruik van internet gemaakt wordt.
– 40 tot 50 Mbit/sec: een prima snelheid voor gezinnen en dus geschikt voor meerdere apparaten.
– 80 tot 100 Mbit/sec: voor grotere gezinnen of als er veel online spelletjes worden gedaan.
– meer dan 150 Mbit/sec: hiermee kan je heel veel tegelijk doen en ideaal voor studentenhuizen.
Dus hoe meer je down- en upload, des te beter je internetsnelheid moet zijn.

2. Opties in de regio
Nu weet je welke internetsnelheid je voor jou huishouden nodig hebt, ga je zoeken naar de provider die deze internetsnelheden in jou regio kan garanderen. De internetsnelheden verschillen sterk per regio, maar toch bieden providers overal dezelfde pakketten aan die ze niet kunnen garanderen. Deze stap is dus heel belangrijk in het vinden van de juiste provider voor jou regio. Woon je in een stedelijk gebied heb je verschillende opties, maar woon je op het platteland is de keuze meestal beperkt. Verdiep je ook goed in de afstand van jou huis tot de wijkcentrale. Is deze afstand redelijk groot dan maakt het niet uit hoe hoog je internetsnelheid is, want vaak werkt de internet even snel als bij de buren met minder dan 20 Mbit/sec. Je kan dan beter kiezen voor glasvezel of een kabelverbinding.

3. Voor- en nadelen van jou regio
Zoals je inmiddels weet, heb je soms ook gewoon pech met de plek waar je woonachtig bent, maar door dan te kijken naar oplossingen kan je toch betrouwbaar internet vinden. Het kan wat duurder zijn, maar die afweging moet je dan maken. We doen het ermee en betalen minder of we willen echt snel en betrouwbaar internet, dus we betalen wat extra geld voor goed internet.
Het internet van de provider in jou buurt zal waarschijnlijk de snelste en meest betrouwbare snelheden bieden, maar hier zit vaak ook wel een duurder prijskaartje aan vast. Voor mensen die woon achtend zijn op het platteland is het satellietinternet het beste alternatief, aangezien er vaak geen glasvezel of kabelverbinding aanwezig is.

4. Provider met een pakket die bij jou past
Nu je weet welke internetsnelheid je nodig hebt en wat de opties zijn voor jou regio, kan je de pakketten van het internet vergelijken. Hierbij moet je letten op 2 dingen, namelijk de bundels en aanbiedingen.
Providers bieden vaak bundels aan. Dit zijn combinaties van telefoon, internet en televisie. Vaak als je zo’n bundel neemt krijg je ook een aanbieding, omdat ze blij zijn dat je alles wat die provider aanbiedt thuis gaat gebruiken. Een bundel kan handig zijn, maar let wel goed op de kosten. Vaak zie je alleen meer de korting van het internet abonnement, maar is het wel echt goedkoper dan wanneer je internet, telefoon en televisie van verschillende providers hebt. De aanbieding van een provider is leuk voor nu, maar wat als je er 2 jaar aan vast zit en alleen de eerste 6 maanden van de korting kan genieten. Kijk naar de lange termijn, dan maak je meestal een goeie keuze.

https://www.overstappen.nl/internet-bellen-tv/internet-vergelijken/