Artscattleimprovement
Image default
Auto's en Motoren

Autodealer in Etten-Leur legt je de voordelen van zakelijk rijden uit

MV Motive is een autodealer in Etten-Leur die heeft opgemerkt dat er nogal wat vragen zijn over zakelijk rijden. Is het nu voordeliger dan een privéauto? En zo ja, wat scheelt dat dan? En mag je met een zakelijke auto ook nog privékilometers maken? Omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat krijg je hier een overzicht van de voordelen van zakelijk rijden voor jou als ondernemer. En ben je nog op zoek naar een leuke occasion als zakenauto? Kom dan eens kijken bij deze autodealer in Etten-Leur.

Advies over zakelijk rijden van de autodealer in Etten-Leur die met je meedenkt

Misschien heb je al wat opgezocht over zakelijk rijden en misschien is dit de eerste website waar je op kijkt. Daarom even bij het begin beginnen. Als ZZP’er heb je de volgende twee mogelijkheden:

  • Zakelijk rijden met je privéauto
  • Een auto van de zaak

Wanneer je een privéauto hebt en deze voor zakelijke doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld om naar klantafspraken te gaan, dan mag je 19 cent per kilometer aftrekken. En ook de btw over het onderhoud, reparaties en het gebruik mag je aftrekken.

Heb je een auto op naam van je zaak laten zetten? Dan kun je alle kosten, inclusief afschrijvingen en de financiering aftrekken. Je gaat dan wel bijtelling betalen. Wat dat is? De bijtelling wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto en de co2-uitstoot van het voertuig.

De 500 kilometer grens

De belastingdienst houdt een grens aan van 500 privékilometers per jaar. Dat betekent dat als je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt voor persoonlijke doeleinden, de auto wordt gezien als een auto van de zaak. En dat betekent op zijn beurt weer dat de auto meetelt voor de inkomstenbelasting.

Dikke tip

Wanneer je jaarlijks gezien minder betaalt voor de auto dan dat je aan bijtelling moet betalen is het verstandiger om de auto over te schrijven naar een privéauto en de 19 cent per kilometer als zakelijke kosten op te geven.

Misschien zijn de voordelen van zakelijk rijden je nog steeds niet helemaal duidelijk. Dat ligt niet aan jou maar we kunnen je hier slechts beperkt van informatie voorzien. Kom gezellig een keer langs bij autodealer MV Motive in Etten-Leur om de mogelijkheden uitgebreid door te spreken. Dan kun je meteen het aanbod bekijken. Staat jouw ideale zakenauto er niet tussen? Dan gaan ze als automakelaar speciaal voor jou op zoek!