Artscattleimprovement
Image default
Auto's en Motoren

Private lease

Vooruitdenken met private lease 

Autokosten zijn voor veel gezinnen een onvoorspelbare factor. Vaak worden er reserves aangelegd voor onvoorziene kosten zoals een grote reparatie. In de praktijk worden deze reserves lang niet altijd aangesproken waardoor dit geld eigenlijk onnodig stil staat. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand en zijn de reparaties voor rekening van de leasemaatschappij. Hierdoor hoef je geen geld meer te reserveren en kun je precies per maand inplannen hoeveel je kwijt bent aan autokosten.

Private lease betekent een nieuwe auto rijden

Voordeel van private lease is dat je altijd een (vrijwel) nieuwe auto rijdt, voorzien van de modernste techniek. Voordeel van een nieuwe auto is ook dat de kans op pech onderweg natuurlijk heel klein is. Dat rijdt natuurlijk heerlijk.

Geld slim investeren

Wie gebruikt maakt van private lease hoeft geen geld te reserveren voor een volgende auto. Dit geld kun je nu ergens anders voor gebruiken. Natuurlijk voor een leuke reis of een nieuwe racefiets. Maar ook bijvoorbeeld voor de aanschaf van aandelen of als investering in een bedrijf. Hierdoor kun je dit geld slim investeren. Ook voor mensen die van plan zijn om geld te lenen voor een auto doen er verstandig aan om de optie private lease ook eens goed te onderzoeken. De rentepercentages voor leningen die verstrekt worden voor auto´s zijn vaak erg hoog. Door dit uit te rekenen kan het heel goed zo zijn dat private lease voordeliger uitpakt dan geld lenen voor een auto.

Voor jong en oud

Als je net je rijbewijs hebt wil je natuurlijk autorijden. Zeker als je ook nog eens baan hebt waarvoor je iedere dag moet reizen. Toch is het niet gemakkelijk om als jongere een auto te kopen. De bank leent geen geld aan je uit als je nog geen vaste baan hebt. Komt nog bij dat je als jongere vaak nog geen spaargeld hebt. Dan is deze vorm van autorijden een prima oplossing. Dit geldt overigens ook voor gepensioneerde mensen die, doordat ze geen inkomen meer hebben, geen geld kunnen lenen. Ook voor deze groep mensen is dit de perfecte oplossing.