Artscattleimprovement
Image default
Groothandel

Waarom zijn we in Nederland zo dol op de PET fles?

Steeds meer dranken worden in een PET fles verkocht. Was deze fles voorheen voorbehouden aan vooral frisdranken met koolzuur, vandaag de dag wordt er door steeds meer producenten gebruik gemaakt van PET flessen. U kunt nu ook al vruchtensappen en drankjes op basis van zuivel in deze handige verpakking kopen in de supermarkt. De reden laat zich raden: PET flessen zijn in veel opzichten handiger dan een kartonnen pak. Hoewel daar tegenwoordig ook steeds vaker een handig drinktuitje aan gemaakt wordt, vinden veel mensen het niet smakelijk om uit een pak te drinken. Bovendien is een eenmaal geopende fles veel makkelijker en veiliger af te sluiten tijdens vervoer.

Gemakkelijk mee te nemen voor onderweg of voor een picknick

Als u onderweg bent is een PET fles met water, vruchtensap of wat anders heel gemakkelijk mee te nemen. De PET fles kan goed worden afgesloten en kunt u dus zonder problemen in een tas of rugzak meenemen zonder dat u bang hoeft te zijn dat de fles gaat lekken en zo de inhoud van uw tas nat en kleverig wordt. Er zijn zelfs rugzakken te koop met een speciale lus voor PET flessen. Hierin kunt u uw dorstlesser voor onderweg gemakkelijk opbergen en ook snel pakken zonder dat u uw hele tas overhoop hoeft te halen. Kortom, PET flessen zijn helemaal ingeburgerd. Niet alleen in Nederland overigens, vrijwel in alle landen waar frisdranken en water wordt verkocht, wordt dit in dergelijke flessen geleverd. De glazen fles van vroeger vindt u eigenlijk vrijwel nergens meer.

Wie maakt deze handige flessen?

Er zijn uiteraard verschillende bedrijven die de PET fles produceren. In het Nederlandse Etten-Leur is PET Power gevestigd. Dit bedrijf startte in 1995 en is inmiddels uitgegroeid tot een multinational met klanten over de hele wereld. Het bedrijf maakt inmiddels deel uit van een groter geheel en heeft daarmee zijn afzetgebied wereldwijd in de afgelopen jaren flink vergroot.