Artscattleimprovement
Image default
Auto's en Motoren

Waarom wordt de bijtelling ieder jaar duurder

Iedereen met een auto van de zaak staat voor de keuze om bijtelling te betalen of ervoor te kiezen maximaal 500 km met de auto privé te rijden en een kilometerregistratie bij te houden. Bijtelling is namelijk iets dat aardig in de kosten oploopt. Bijtelling kan gezien worden als belasting die geldt over het privégebruik van de auto van de zaak.

 

Bijtelling 2021 vergeleken met 2020

De bijtelling in 2021 is 22 procent over brandstofauto’s en 12 procent over de eerste € 40.000 en 22 procent over de meerwaarde. Ter vergelijking met 2020, toen was het bijtellingspercentage over de brandstofauto ook 22 procent, maar over de elektrische auto werd slechts 8 procent over de eerste € 45.000 gerekend en 22 procent over de meerwaarde. In de komende jaren zal dit percentage steeds hoger worden, totdat het percentage van de bijtelling over elektrische auto’s gelijk is aan de bijtelling van brandstofauto’s: 22 procent. In 2026 is het zover.

Liever geen bijtelling in 2021?

Liever in 2021 geen bijtelling betalen? En de jaren daarna ook niet? Door een kilometerregistratie bij te houden kunt u bewijzen dat er jaarlijks niet meer dan 500 km privé is gereden met de auto. Op deze manier ontwijkt u de bijtelling. Let er dus wel op dat u een sluitende kilometerregistratie moet bijhouden. Dat kan eenvoudig en betaalbaar met het kilometerregistratiesysteem van TrackJack. De kilometerregistratie wordt automatisch voor u bijgehouden en u hoeft handmatig niets meer bij te houden.

 

Efficiënt fleet management

Voor wagenparken is het gebruik van een kilometerregistratiesysteem ook aan te raden. Niet alleen scheelt het de werknemers kosten aan bijtelling, er zijn daarnaast nog veel voordelen voor een efficiënt fleet management. Denk aan de mogelijkheden van GPS tracking, brandstof management, urenregistraties en meer. Een beter fleet management begint bij het gebruik van een kilometerregistratiesysteem.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/bijtelling-2021/