Artscattleimprovement
Image default
Dienstverlening

Lees wat de mogelijkheden zijn bij haaruitval

Het is ontzettend vervelend wanneer u veel last heeft van haaruitval. Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om uit te zoeken waar uw haaruitval vandaag komt. Vaak kan haaruitval het resultaat zijn van erfelijke aanleg. Op het moment dat uw vader of moeder last heeft van haaruitval is het mogelijk dat u hier ook last van krijgt. Bij erfelijke haaruitval is de grote boosdoener het hormoon DHT. Dit hormoon komt zowel bij vrouwen als mannen voor maar wordt gevormd vanuit het mannelijke hormoon. Het proces ontstaat al in het haarwortelzakje van de hoofdhuid. Wanneer DHT gaat binden aan androgene receptoren, wordt de groeifase van het haar verkleind. Het haarwortelzakje zal uiteindelijk door deze reden afsterven.

Ontdek de verschillende redenen van haaruitval

Ook een hormonale afwijking kan een reden zijn voor haaruitval. Verschillende soorten haarziekten, chemokuren en bestralingen zorgen ervoor dat u last heeft van haaruitval. Deze redenen zijn allemaal erg vervelend. Wanneer u last heeft van haaruitval zijn er gelukkig wel verschillende oplossingen. Zo kunt u er voor kiezen om een pruik te dragen, haargroeimiddelen te gebruiken of om haarwerken te dragen. Voor welke oplossing u ook kiest, een partij als de Nederlandse Haarstichting helpt u graag. Deze stichting heeft veel ervaring met verschillende haarziektes en geeft graag aan welke oplossingen het beste bij uw situatie passen.

Help iemand met haaruitval

De Nederlandse Haarstichting werkt samen met meer dan 350 kappers in Nederland. Wanneer jij iemand met haaruitval graag wilt helpen door haar te doneren, bezoek je het beste een van deze kappers. Hier ontvang je korting of word je haar zelfs gratis geknipt op het moment dat jij kiest voor deze goede daad. Als jouw haar is geknipt, stuur je dit op. Stop het haar in een extra envelop om te voorkomen dat het beschadigt. Je kan de envelop opsturen naar:

De Haarstichting

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag