Artscattleimprovement
Image default
Dienstverlening

Natuurlijk bevallen en toch pijn verminderen met de geboortetens

Een zwangerschap is geweldig. U wordt moeder en hoeft nog maar even te wachten om uw baby te verwelkomen. Een periode vol verandering, die zowel prachtig als helemaal nieuw is. U heeft zich waarschijnlijk al verdiept in alles wat bij de zwangerschap en bevalling komt kijken. Wensen bespreken met de verloskundige of gynaecoloog, een bevallingsplan schrijven en voorbereidingen treffen in huis voor de komst van uw kindje.

Vooral het bevallingsplan is een belangrijk onderdeel. Hierin geeft u kenbaar hoe u de bevalling het liefst wilt laten verlopen. Zaken als wel of niet een ruggenprik, wel of geen medicamenteuze bevalling en graag een thuisbevalling of ziekenhuisbevalling kunt u hierin beschrijven. Tegenwoordig kiezen steeds meer aanstaande moeders voor een niet medicamenteuze bevalling. Veel hulpmiddelen tegen de pijn van weeën kennen enige nadelen voor moeder en kind. Daarom is natuurlijk bevallen zonder hulpmiddelen de meest veilige manier.

Geen nadelige effecten, veilig voor moeder en kind

Een hulpmiddel dat absoluut geen nadelige effecten heeft voor moeder en kind is de geboortetens. Dit is een klein apparaat dat door middel van lichte stroomstootjes de pijn van de weeën af laat zwakken. Dit werkt als volgt: aan het TENS apparaat zitten slangetjes welke aan de uiteinden voorzien zijn van elektroden pleisters. Deze speciale pleisters dienen op de huid van de rug geplakt te worden. Op het apparaat kunt u een programma selecteren en aanzetten. Het apparaat geeft vervolgens de stroomstootjes af, welke via de pleisters het lichaam bereiken. We kunnen ons voorstellen dat dit pijnlijk klinkt, maar dat is het echt niet. Ieder stroomstootje voelt als een lichte tinteling, sommige beschrijven het zelfs als licht kriebelend.

Wat doen deze stroomstootjes dan precies en hoe zorgen ze voor een vermindering van de pijn? De stroomstootjes verstoren de pijnprikkel die naar de hersenen gaat. Hierdoor wordt de pijn minder of niet meer waargenomen. Het lichaam en de spieren kunnen beter ontspannen. Daarbij zorgen de stroomstootjes ervoor dat ons lijf de lichaamseigen pijnstillende stof endorfine extra gaat aanmaken. 

Huren per dag of periode van 6 weken

Bij MaMMaTENS kunt u TENS voor bevalling huren. U kunt kiezen uit diverse TENS apparaten. Ook heeft u de keuze uit daghuur of huur voor een periode van 6 weken. Bekijk alle opties op de website van MaMMaTENS. Bekijk ook zeker eens de ervaringen van vrouwen die TENS tijdens de bevalling hebben gebruikt.   

 

https://mammatens.nl/