Artscattleimprovement
Image default
Vakantie

Glamping in Noorwegen

Noorwegen gooit onder kampeerders hoge ogen. Eén van de grote voordelen van het land, althans, voor de die-hard kampeerder, is dat je werkelijk overal je tentje mag opzetten. Of je nu naar Noorwegen gaat voor de fjorden, om de beroemde Lofoten eilanden te bezoeken of om in de voetstappen te treden van de Vikingen, je kunt overal terecht. Wildkamperen is in Noorwegen gewoon toegestaan. Zelfs in de omgeving van de beroemde Preikestolen (populair op Instagram) kun je met een beetje zoeken ee plekje vinden om je kamp op te slaan.

Met deze kampeervrijheid is Noorwegen een uitzondering binnen Europa. Als wildkampeerder ben je helemaal in de buitenlucht. Als een ware avonturier. Maar, je moet het ook stellen zonder basale dingen als stromend water of elektrische verlichting. Om nog maar te zwijgen over je nachtrust, want zelfs het duurste slaapmatje kan de enorm ongelijke bodem niet compenseren.

Gelukkig is er een alternatief, want ook in Noorwegen kun je terecht op een glamping. Vanaf de glamping kun je optimaal genieten van het vele moois dat Noorwegen te bieden heeft. Gedurende je verblijf je in een mooie tipi, een safaritent of een safaritent. Je slaapt op echte matrassen en hebt gewoon beschikking over een normaal keukentje. Daardoor begin je de dag beter uitgerust, zodat je met meer energie de overweldigende Scandinavische natuur kunt beleven.

Zomer of winter?

Als je wilt, kun je ook in de winter in een tent verblijven. Het is moeilijk voor te stellen dat er een manier is om het Poollicht (met een beetje geluk) nog nader te komen. Maar ook in de zomer ervaar je op de glamping in Noorwegen iets bijzonders; want in de zomer gaat de zon in Noorwegen niet onder. Zelfs om middernacht blijft het daar “gewoon” licht. Over eindeloze zomeravonden gesproken!

Wil jij ook het maximale uit je vakantie halen? Hou je van natuur en avontuur, maar ook van comfort? Dan is glamping in Noorwegen helemaal de vakantie voor jou. Kijk op www.glampings.nl voor het actuele aanbod in Noorwegen en boek jullie volgende vakantie met een paar muisklikken.

https://glampings.nl/